11 mei 2012

Oproep van gedeputeerde Govert Veldhuijzen en wethouder Theo Duijvestijn

 

Gedeputeerde Govert Veldhuijzen van de Provincie Zuid-Holland en wethouder Theo Duijvestijn van de gemeente Westland roepen bedrijven en burgers van Zuid-Holland op om mee te doen aan Duurzame Dinsdag.

Op 8 mei jl. hebben gedeputeerde Govert Veldhuijzen van de provincie Zuid-Holland en wethouder Theo Duijvestijn van Westland de officiële aftrap gegeven bij Greenwell Westland. Duijvestijn ontving van gedeputeerde Veldhuijzen de Duurzame Dinsdag Koffer. Het is de bedoeling dat deze koffer de komende maanden wordt gevuld met duurzame ideeën van bedrijven en inwoners van de provincie Zuid-Holland.Govert Veldhuijzen: ‘Ik hoop dat er veel duurzame dates georganiseerd gaan worden, dat de koffer te klein zal blijken te zijn (voor alle duurzame ideeën) …'

Op 4 september is het weer Duurzame Dinsdag

Doel van de campagne is initiatieven van burgers, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en studenten voor een duurzame samenleving onder de aandacht te brengen van de politiek. Alle ingediende ideeën worden in aanwezigheid van de beste deelnemers op 4 september (Duurzame Dinsdag) aangeboden aan het kabinet. Dan wordt tevens bekend gemaakt welke ideeën prijzen ontvangen.

Westland is gastgemeente Duurzame Dates Zuid-Holland

Als duurzame glastuinbouwgemeente looft Westland daarnaast twee prijzen uit voor innovatieve ideeën die afkomstig zijn uit Westland. Dit gebeurt op 10 oktober tijdens de Duurzame Dates Zuid-Holland. Deze worden georganiseerd voor de meest opvallend e, innovatieve initiatieven uit Zuid-Holland. Deelnemers worden gekoppeld aan experts die een persoonlijk advies geven.  Wethouder Duivestjin : Westland heeft de ambitie om de meest duurzame glastuinbouwgemeente te worden. Ik zeg altijd duurzaamheid realiseer je niet aan de hand van nota’s;  dat moet uit handelen komen, uit  acties. Dat kan heel klein gebeuren, met initiatieven en ideeën van burgers maar ook van bedrijven. De wethouder noemde de aardwarmteboring van Greenwell Westland als goed voorbeeld van een duurzaam project in de gemeente Westland.

Een duurzaam idee? Doe mee!

Dus, heb je een duurzaam idee, doe mee. Dien je idee voor 24 juni in op deze website. Laat op duurzame dinsdag een duurzaam geluid horen aan het kabinet en maak kans op een prijs. Woon je in Zuid-Holand? Dan maak je automatisch kans op deelname aan de Duurzame Dates. Westlandse bedrijven en burgers maken kans op een extra prijs.

Foto: Gedeputeerde Govert Veldhuijzen (r) overhandigd Theo Duijvestijn, wethouder in Westland (m), de Duurzame Dinsdag koffer, in aanwezigheid van  Daphne Teeling, IVN (l). (fotograaf: Thierry Schut)