03 september 2014

Marjan Minnesma leest derde Duurzame troonrede

Marjan Minnesma roept in de Duurzame troonrede op dat de muur tussen de ‘gewone mens’ en de ’activist’ afgebroken moet worden en dat we allemaal onderdeel moeten en zullen worden van de beweging die leidt tot een volhoudbare en rechtvaardige samenleving en circulaire economie voor iedereen.

 

Ook de muur tussen ‘de wetenschapper’ en ‘de activist’ mag worden geslecht. De beste wetenschappers op het gebied van klimaatverandering zijn vaak het meest ongerust. Maar velen durven dat niet hardop uit te spreken. Het wordt tijd voor veel meer 'scientivists'. Tevens roept Marjan Minnesma iedereen op om te laten zien en horen dat we het helemaal anders willen. Te beginnen met het weekend van 21 september, tijdens de People's Climate March die in de grote steden over de hele wereld wordt gehouden om verandering af te dwingen.

Deze oproep deed Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, in haar Duurzame Troonrede die zij uitsprak op Duurzame Dinsdag in de oude zaal van de Tweede Kamer in Den Haag. Als nummer één van de Trouw Duurzame top 100 heeft Minnesma voor de derde keer haar visie verkondigd.

 

Lees hier de Duurzame troonrede 'Versnellen of verzuipen'

 

Bekijk de Duurzame troonrede op de website van Urgenda