15 augustus 2022

Genomineerden Lidl Voedselprijs 2022

De Lidl Voedselprijs wordt uitgereikt aan een initiatief op het gebied van duurzame voedselproductie en -consumptie. De genomineerden zijn...

Onze Markt, Rotterdam

Onze Markt is een consumentenbeweging en voedselmerk die zich inzet voor een eerlijker voedselsysteem. Het doel is om eerlijke producten naar de supermarkt te brengen. Consumenten worden geïnformeerd over eerlijke prijzen aan de hand van een voedselwijzer. Ze kunnen vervolgens zelf mee beslissen over de prijs van de producten.

Stichting Bodemzicht, Nijmegen

Bodemzicht is een regeneratieve demonstratieboerderij en leerplek. Ze doen aan koolstofpositieve, biodiverse en winstgevende landbouw. Samen met Stichting Lenteland wil Stichting Bodemzicht honderd van dit soort boerderijen in Nederland starten.

InstockMarket , Amsterdam

InstockMarket is een horeca groothandel voor geredde producten. Deze worden opgehaald bij telers, verpakkingsbedrijven en producenten en gaan vervolgens naar restaurants en cateraars. Ze hebben al meer dan 1,5 miljoen kilo eten gered en willen doorgroeien naar 5 miljoen kilo eten per jaar.