U bent hier:  Home  /  Nieuws  /  Nieuwsarchief  /  Genomineerden IVN Natuurprijs
15 augustus 2022

Genomineerden IVN Natuurprijs

De IVN Natuurprijs wordt uitgereikt aan een initiatief dat bijdraagt aan natuur-inclusief leren, werken en wonen. De genomineerden zijn...

Struikroven, Eindhoven

Elk jaar gaan er honderden voetbalvelden aan bestaande planten en struiken verloren, omdat het moet wijken voor sloop of renovatie van woonwijken. Struikroven redt het groen uit voor-en achtertuinen en geeft het een nieuwe bestemming. Dit doen ze samen met bewoners uit de buurt in opdracht van woningcorporaties, projectontwikkelaars of gemeenten.

Rechten voor de Natuur, Amsterdam

In steeds meer landen wordt de natuur erkend als rechtspersoon. Het toekennen van eigen rechten helpt bij het beschermen van natuur, voor huidige en toekomstige generaties. Rechten voor de Natuur geeft advies aan overheden, bedrijven en organisaties. Zo wordt in Nederland opgeroepen eigen rechten te geven onder andere het Waddengebied en de Maas.

Forest Fitness, Rucphen

Veel bossen en bosjes in Rucphen kenmerken zich voornamelijk door monoculturen met dennen, sparren of eiken. Daarom is de natuurwerkgroep Rucphen gestart met Forest Fitness. Het doel is om de bossen weer fitter en weerbaar te maken. Zo worden er andere boom- en struiksoorten gepland die de verzuring van de bodem tegengaan.