Feike Sijbesma (DSM) ontvangt Duurzaam Lintje

Op 1 september ontving Feike Sijbesma een Duurzaam Lintje voor zijn jarenlange inzet als aanjager van duurzaam denken, zowel in Nederland als wereldwijd. Het Duurzame Lintje is de enige duurzame onderscheiding in Nederland en wordt sinds 2008 uitgereikt aan mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan een duurzame samenleving. De overige Duurzame Lintjes worden uitgereikt op Duurzame Dinsdag, 6 september.

 

Feike Sijbesma, bioloog en bedrijfskundige, is sinds 2007 CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM. Sinds zijn aantreden bij DSM is duurzaamheid één van de belangrijkste business drivers. Zo committeerde hij DSM in 2015 aan de #RE100 campagne om binnen tien jaar tijd de helft van de ingekochte elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te betrekken, stimuleert hij beprijzing van CO2, is hij door de VN uitgeroepen tot Humanitarian of the Year voor zijn strijd tegen ondervoeding en maakt hij zich sterk voor de transitie naar een circulaire economie.
 

De jury van Duurzame Dinsdag roemt Sijbesma om zijn inzet om bedrijfsvoering te combineren met zorg voor mens en planeet. Sijbesma gelooft dat bedrijven, naast winst en rendement, een grotere rol te vervullen hebben en motiveert anderen om ook verantwoordelijkheid te nemen.

 

 

Schooldakrevolutie

Sijbesma ontving zijn Duurzame Lintje van twee kinderen, op de ASVO-school in Amsterdam. De installatie vandaag van zonnepanelen op het dak school markeert het begin van de Schooldakrevolutie in Nederland. Doel is in 2020 minimaal de helft van de 7.000 lagere en middelbare scholen in Nederland van zonne-energie te voorzien door de geschikte daken met zonnepanelen te bedekken. DSM is partner in het project. Tijdens de bijzondere gebeurtenis spraken kinderen van de school naast Feike Sijbesma, met Laurentien van Oranje (Missing Chapter Foundation), Maurits Groen (WakaWaka), Marjan Minnesma
(Urgenda) en Roebyem Anders (Sungevity) over duurzaamheid.

 

Over het Duurzame Lintje

In 2008 heeft Duurzame Dinsdag het Duurzame Lintje in het leven geroepen. Het Duurzame Lintje, ontworpen door kunstenares Iris Le Rütte, is de enige onderscheiding in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Het is een eerbetoon aan individuen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen ten behoeve van de duurzaamheid in het algemeen.

Bekijk de onderscheidingen