In 2009 vond voor de tweede keer de Zuid-Hollandse editie van Duurzame Dinsdag plaats. Dit was ht moment om duurzame initiatieven uit deze regio in gezamenlijkheid te realiseren of op een hoger niveau te tillen! Het evenement bestond uit twee onderdelen: het feestelijke moment op 1 september in de gemeente Delft en de Duurzame Dates op 14 oktober. Deze vonden beiden plaats in de gaststad Delft. Hieronder een korte impressie.

Duurzame Dinsdag is een landelijk evenement met een regionale component. Iedereen die duurzame initiatieven instuurt doet mee aan de landelijke editie. Zuid-Holland was n van de drie provincies waar een speciaal vervolgtraject plaatsvond. Hierbij werd door lokale organisaties, bedrijven en overheden extra hulp geboden bij het realiseren van deze duurzame initiatieven. In Delft was het dit jaar dubbel feest.

Op 1 september werd in aansluiting op de landelijke festiviteiten in Den Haag tijdens een feestelijk moment op het stadhuis in gaststad Delft het koffertje met 90 Zuid-Hollandse initiatieven overhandigd door Daphne Teeling, regiodirecteur IVN West aan wethouder Lian Merkx. Gedeputeerde Erik van Heijningen, ambassadeur van Duurzame Dinsdag, gaf een reactie op de Zuid-Hollandse initiatieven en sprak uit zich in te zetten voor Zuid-Hollandse initiatieven. Op deze middag konden de ruim vijftig aanwezigen kennismaken met alle Zuid-Hollandse initiatieven, netwerken en vooruitkijken op de Duurzame Dates.

Op 14 oktober vonden s avonds de Duurzame Dates plaats. In het Delftse Stads-Koffyhuis troffen dertig deskundigen van overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties, financiers en fondsen dertig Zuid-Hollandse initiatiefnemers. In drie datingrondes zetten de deskundigen hun expertise en netwerk in om de initiatiefnemers verder te helpen. Men vond elkaar tijdens deze 'gearrangeerde' dates maar ook daarna bij de borrel. We kijken terug op een gezellige en zinvolle avond!