Samen op weg naar de Duurzame Doorbraak


Het was een bijzonder enerverende 23e editie van Duurzame Dinsdag! Werner Schouten kreeg een staande ovatie na zijn Duurzame Troonrede. Aanwezigen en mensen thuis kregen kippenvel bij de uitreiking van de Duurzame Lintjes. En de Erasmusbrug kleurde groen!

Ook werd traditie getrouw de Duurzame Dinsdagkoffer aan het kabinet overhandigd, met daarin 414 initatieven van start-ups, ondernemers en betrokken burgers. De meest vernieuwende initiatieven vielen in de prijzen. Eén initiatief kreeg er zelfs twee!

Rode draad in het programma was de krachtenbundeling die nodig is om een Duurzame Doorbraak te bereiken:

- Initiatiefnemers uit de Duurzame Dinsdagkoffer gingen olv experts Louise Vet, Gert Jan Kramer en Kees klomp in gesprek over de urgente acties die nu nodig zijn op het gebied van natuur en biodiversiteit, de energietransitie en circulair ondernemen.

- Meer dan 70 maatschappelijke organisaties deden een promise waarin zij aangeven hoe zij - in samenwerking - dit jaar bijdragen aan de Duurzame Doorbraak.

- Tweede Kamerleden gaven aan welke Duurzame Doorbraak er volgens hen in een nieuw regeerakkoord moet worden opgenomen.

Kijk hier de uitzending terug, met o.a. de Duurzame Troonrede van Werner Schouten, een dialoog met Tweede Kamerleden en de lancering van de Duurzame Doorbraakbeweging.


 

 

 

 

 

 

 

 


Afbeelding: staatssecretaris Van Weyenberg neemt namens het kabinet de koffer met 414 duurzame initiatieven uit de samenleving in ontvangst.