Gelderse duurzame initiatieven
Voor Duurzame Dinsdag 2009 is het recordaantal van 378 initiatieven ingediend. Onder deze initiatieven bevinden zich 27 Gelderse initiatieven. Bent u benieuwd naar deze duurzame ideeŽn?

Klik hier om ze te bekijken.


Duurzaam Daten: een groot succes!
Op 6 oktober 2009 is een belangrijke aftrap voor het Duurzaam Daten in Gelderland gegeven. In het centrum voor Duurzaamheid, de Kaardebol in Zutphen werd de eerste Duurzame Dinsdag in Gelderland gehouden. Tijdens deze avond kregen diverse initiatiefnemers uit Gelderland de kans om hun duurzame idee te presenteren. De door IVN georganiseerde avond bruiste van de duurzame energie; de initiatiefnemers werden overspoeld met feed-back en input van experts om hun idee verder vorm en inhoud te geven. De gedeputeerde Annelies van der Kolk nam namens provincie Gelderland het koffertje met alle Gelderse duurzame initiatieven in ontvangst uit handen van de Zutphense wethouder de heer Van Oosten.

Initiatiefnemers verbinden
Tijdens een workshop in september leerden de Gelderse initiatiefnemers hoe zij hun initiatief onder de aandacht kunnen brengen. Marlies Leupen hielp de Gelderse initiatiefnemers met presenteren. Menno Kuiper van MVOplossingen adviseerde over de aansluiting met de duurzaamheidagenda, en een goede invulling van People, Planet en Profit: de pijlers van duurzaamheid. Provincie Gelderland was gastheer voor deze workshops. ĎEen leerzame dag met een uitzicht op werkelijke groei en/of realisatie van je initiatief!í zo vatte Bert-Jan Meijer van Verkeerslichten.info de dag samen. Op 6 oktober werd duidelijk dat om van een initiatief een succes te maken samenwerken en het verbinden van de juiste partijen voorop staat.

Duurzame Dinsdag: De dag dat de samenleving met groene antwoorden komt!
Twee weken voor Prinsjesdag vindt jaarlijks Duurzame Dinsdag plaats. Het Duurzame Koffertje gevuld met duurzame initiatieven vanuit de samenleving wordt dan aangeboden aan het kabinet om deze door de verschillende ministeries te laten ondersteunen. De beste initiatieven ontvangen prijzen ter ondersteuning van de realisatie. Dit jaar werd de prijs gewonnen door Ton van Rooijen met zijn initiatief ĎGoGreenerí. Ton van Rooijen inspireerde de Gelderse initiatiefnemers met zijn verhaal over het green pimpen van vervuilende autoís. Door met een frisse blik naar een bestaand probleem te kijken opende hij de ogen van velen, waaronder de vakjury.

Contactgegevens
Voor informatie kunt u zich wenden tot de contactpersoon Duurzame Dinsdag Gelderland:
Stefanie Janssen, IVN Consulentschap Gelderland
Tel: 026-351 29 27 E-mail: s.janssen@ivn.nl

 


Regionale Duurzame Dinsdag is een initiatief van het IVN en partnerorganisaties. Het IVN consulentschap Gelderland coŲrdineert de Gelderse Duurzame Dinsdag. Het IVN verbindt organisaties uit het groene werkveld vanuit de missie van het IVN; bijdragen aan een duurzame samenlevingdoor mensen te betrekken bij natuur, milieu en landschap. De Gelderse Duurzame Date wordt ondersteund door Marlies Leupen projecten, MVOplossingen en provincie Gelderland.