Help minister Brinkhorst de winter door

22 november 2005

Minister Brinkhorst heeft opdracht jaarlijks 2% energie te besparen. Natuur en Milieu wil de minister daarbij helpen. We roepen consumenten, adviseurs en bedrijven op Brinkhorst ideeën toe te sturen om energie te besparen.

De olieprijzen zijn historisch hoog, voor olie en gas zijn we steeds meer afhankelijk van het Midden-Oosten en Rusland en ons energiegebruik versterkt de verandering van het klimaat. Energiebesparing is de beste manier om aan dat alles iets te doen. De Tweede Kamer heeft minister Brinkhorst al in maart opdracht gegeven jaarlijks 2% energie te besparen. Iedereen is het erover eens dat het technisch gezien makkelijk kan. Brinkhorst weet echter niet hoe hij het voor elkaar moet krijgen. Het ontbreekt hem aan creativiteit en lef om maatregelen in te voeren die zorgen dat energiebesparing big business wordt.

Oproep
Natuur en Milieu wil minister Brinkhorst helpen. We roepen consumenten, adviseurs en bedrijven op Brinkhorst de winter door te helpen. Stelt u zich voor dat u minister van Economische Zaken bent. U kunt wetten en regels maken, subsidies geven, boetes opleggen, belastingen verhogen of verlagen, normen opleggen voor zuinigheid van apparaten of auto’s, postbus 51-campagnes lanceren, het goede voorbeeld stellen door als overheid zuinig in te kopen of een prijsvraag uitschrijven.

Lever aan voor 5 december
Moeten gloeilampen en onzuinige auto’s verboden worden? Moet er weer subsidie komen voor isolatie van huizen? Moeten energiebedrijven verplicht worden bij hun klanten energie te besparen? Moeten de energieprijzen omhoog zodat energiebesparing meer geld oplevert?
Iedereen kan ideeën over besparingsmaatregelen tot 5 december opsturen naar Natuur en Milieu, via brinkhorst@natuurenmilieu.nl. Natuur en Milieu biedt de beste ideeën in december aan minister Brinkhorst aan.

Bron: Stichting Natuur en Milieu