Duurzame Dinsdag, 1 september 2009: de dag dat de samenleving met antwoorden komt!

Jaarlijks vindt twee weken voor Prinsjesdag - op de eerste dinsdag van september - op het Binnenhof het feest van Duurzame Dinsdag plaats. Het is alweer de elfde editie. Op deze dag wordt het Duurzame Koffertje, gevuld met honderden initiatieven uit de samenleving, aangeboden aan het kabinet. Vanaf n kan een ieder op www.duurzamedinsdag.nl initiatieven indienen en kandidaten voordragen voor een Duurzaam Lintje.

De landelijke bijeenkomst van Duurzame Dinsdag vindt plaats op 1 september in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. Op Duurzame Dinsdag komt de samenleving met antwoorden door het indienen van honderden duurzame initiatieven van burgers, bedrijven, verenigingen, stichtingen of overheden.

Ht hoogtepunt van deze dag is dat deze verzamelde initiatieven, gebundeld in het Duurzame Koffertje, aangeboden worden aan het kabinet. Het doel is politiek en burgers te laten zien dat de samenleving bruist van de duurzame initiatieven en deze te laten ondersteunen door de diverse ministeries. Een deskundige jury beoordeelt de initiatieven en de besten onder hen worden beloond met een geldprijs ter ondersteuning van de realisatie van hun initiatief.

Op Duurzame Dinsdag 2008 was er voor het eerst de Duurzame Lintjesregen. Negen mensen hebben uit handen van minister Cramer het Duurzame Lintje gekregen voor hun bijzondere inspanning voor een duurzame samenleving. Ook dit jaar speldt de minister op 1 september weer enkele personen het Duurzame Lintje op.

De partners van Duurzame Dinsdag nodigen een ieder uit om initiatieven in te dienen en personen te nomineren voor het Duurzame Lintje. Dit kan vanaf n tot 3 augustus op www.duurzamedinsdag.nl. Ook voor meer informatie over Duurzame Dinsdag, sfeerimpressies of inspirerende voorbeelden uit afgelopen jaren kunt u op deze website terecht.

 

U kunt dit persbericht ook HIER downloaden.