De service Band op Spanning is als winnaar uit de bus gekomen bij het Ei van Columbus, de nationale prijs voor duurzame innovatie. Op het Event Duurzaam=gewoon doen! in Goes is deze belangrijke prijs met gepaste trots in ontvangst genomen. Laurens Drogendijk, die als oprichter van de service Band op Spanning de prijs in ontvangst nam, noemde het een grote verrassing dat zijn service uit het grote aantal van bijna 100 inzendingen als duurzaamste innovatie van 2008 werd bekroond.


 

 

Andreh van der Kolk motiveert de keuze van de vakjury als volgt: “Band op Spanning is innovatief door de combinatie van een eenvoudig principe en een zeer effectieve aanpak. Het verheugt de jury dat dit initiatief in de praktijk werkt en economisch kans van slagen heeft. Daarnaast meent de jury dat Band op Spanning vanuit een positieve invalshoek het bewustzijn rondom brandstofgebruik vergroot: automobilisten kunnen zelf bijdragen, en dat bespaart nog kosten ook.”

De service Band op Spanning werkt in heel Nederland aan het verbeteren van de bandenspanning van personenauto’s. De initiatiefnemer Laurens Drogendijk: “wij komen met mobiele apparatuur naar wagenparken van bedrijven en organisaties toe om ter plekke de bandenspanning te controleren en te verhogen. Dat dit hard nodig is bewijzen onze resultaten: ruim de helft van alle auto’s rijdt met onderspanning waardoor jaarlijks al snel 150 miljoen liter brandstof zinloos wordt verspild”.

Sinds 2006 voeren wij projecten uit bij bedrijven (zoals ABN Amro, Nuon, Ikea en Ordina), overheden (zoals de provincie Utrecht en de gemeente Amsterdam) en evenementen (zoals bij het Event Duurzaam=gewoon doen!, het jaarcongres van MVO Nederland en "De Week van de Vooruitgang"). Inmiddels zijn vele tienduizenden auto's gecontroleerd en is meer dan 100.000 liter brandstof bespaard.

Laurens Drogendijk heeft naast de media-aandacht en de eer, een cheque van 12.500 euro ontvangen om de service Band op Spanning verder te laten doorgroeien. Laurens: “Een mooi bedrag waar we vele duizenden auto’s zuiniger, schoner en veiliger mee kunnen laten rijden. Hartstikke goed dat deze prijs en de media-aandacht extra vaart geeft aan allerlei lopende gesprekken met potentiële opdrachtgevers”.

Stichting de Groene Garage, is een organisatie op het gebied van duurzame mobiliteit, die de service Band op Spanning zonder winstoogmerk uitvoert.

Meer informatie: www.bandopspanning.nl of stuur een e-mail.