Duurzame Dinsdag 2008
Het feest van duurzame initiatieven

Tien jaar Duurzame Dinsdag, reden voor een feest.
Wij* van Duurzame Dinsdag organiseren ieder jaar op de eerste dinsdag van september dit bijzondere feest door mensen zelf initiatieven op het gebied van de duurzame samenleving te laten ontwikkelen en te laten zien. Na tien jaar is dit een feest waard en gaan we op 2 september 2008 het feest van Duurzaam Dinsdag groots vieren. Dit jaar met speciale aandacht voor water en mobiliteit.

Deze feestelijke jubileumeditie wordt gevierd met de ťťrste Duurzame Lintjesregen. U kunt mensen voordragen voor een lintje die in uw ogen iets belangrijks heeft gedaan voor onze duurzame samenleving.

Wij roepen u ook op om duurzame initiatieven in te dienen. Niet alleen burgers, maar ook bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties, onderwijs en wetenschap dagen wij uit om met goede initiatieven te komen. De initiatieven worden, verzameld in het duurzaamheidskoffertje, worden op Duurzame Dinsdag aan de regering aangeboden. Enkele initiatieven worden, na selectie door een vakkundige jury, beloond met een prijs die bestaat uit een geldprijs en uit kennis en ondersteuning.

Wij willen dit jaar een ieder die zich inspant voor duurzaamheid, mee laten doen aan ons 10-jarig feest.Wij vragen vele partijen om initiatiefnemers op te roepen. In relatie tot het thema van dit jaar, worden waterschappen en de ANWB speciaal opgeroepen om mensen te stimuleren en te benaderen om te komen met goede ideeŽn en initiatieven voor oplossingen op het thema water en mobiliteit.

Vanaf half mei tot 1 augustus 2008 kan iedereen duurzame initiatieven aanmelden, en kandidaten voor een Duurzaam Lintje voordragen, op deze site!


*Wij van Duurzame Dinsdag zijn:

Organisator

IVN Nederland

Strategische Partners
SME Advies
Nederlandse Vrouwen Raad
Nationale Jeugdraad
Alliantie voor de Decade of Education for Sustainable Development

TEMA-NL
Stichting Mondiale Samenleving
Provincie Zuid Holland

CommerciŽle partners
Nuon
ASN Bank
Matchpoint Internet

Subsidiegevers
Ministerie van VROM
Ministerie van LNV

Ook partner worden? Klik hier.