4 september 2007

 

De prijswinnaars Duurzame Dinsdag 2007 zijn vandaag bekend gemaakt. Het initiatief 'kookboek duurzaam eten en koken' ontving de eerste prijs. Initiatiefneemster Sevim Zor wil mensen bewust maken van de hoeveelheid energie, water, vervoer enzovoort die het heeft gekost om een product te vervaardigen. Dit wil ze koppelen aan bestaande recepten.
 

De prijzen twee t/m vijf en de eervolle vermelding zijn verdeeld onder de overige 5 genomineerden:

  • Gulpener Oogstparade - 2e prijs
  • Een wereldmaaltijd voor iedere wereldburger - 3e prijs
  • Stoere vrouwen - 4e prijs
  • WijDe Wereldmarkt - 5e prijs
  • Visie op ondergrond - eervolle vermelding

 

Prijs

De prijs die de winnaar ontving is:

 

De winnaars 2 t/m 5 ontvangen ondersteuning van Greenwish

 

Initiatieven

Voor Duurzame Dinsdag 2007 hebben zich meer dan 250 nieuwe duurzame initiatieven gemeld. Deze initiatieven zijn in het Duurzame Koffertje dat minister Cramer (VROM) vandaag - 4 september - namens het kabinet in ontvangst neemt in de oude zaal van de Tweede Kamer. Dit jaar heeft Duurzame Dinsdag als bijzonder doel duurzaam consumeren op de kaart te zetten.

Een jury onder voorzitterschap van oud-minister van VROM Sybilla M. Dekker heeft de aangemelde initiatieven beoordeeld, mede op relevantie voor het thema duurzaam consumeren.

 

Overige programma
Behalve de overhandiging van het koffertje en de prijsuitreiking hebben er deze ochtend duurzame dates plaatsgevonden, waarbij initiatiefnemers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheid met elkaar in gesprek gaan om te komen tot een gemeenschappelijk initiatief, een ‘duurzame date’. Daarnaast was er een Duurzame Parade, met een presentatie van duurzame en klimaatneutrale producten. Verder werden er films vertoond over de genomineerde initiatieven en met de visie van drie jongeren op duurzaam consumeren.