Winnaar en genomineerden Greenchoice Energieprijs


Schooldakrevolutie

Roebyem Anders

Stichting de Schooldakrevolutie ziet zonnestroom op scholen als cruciale aanjager voor de overgang naar duurzame energie.

De jury prijst de aandacht voor zowel de aanleg van zonnepanelen als de tweede pilaar: de ontwikkeling van een actief en praktisch educatieprogramma om leerlingen te betrekken. Het knelpunt in de regeling rond zonnepanelen verdient volgens Duurzame Dinsdag aandacht”.


Upfall Shower

René Betgem

De Upfall Shower is een douchesysteem dat 90% bespaart op water en energie.

De upfall shower levert naast energiebesparing een indrukwekkende waterbesparing op. Deze ‘douche van de toekomst’ heeft terecht al veel aandacht gekregen in de media. Ook de jury van Duurzame Dinsdag wil een compliment geven aan deze innovatie. Op een simpele manier bespaar je met de douche veel water en energie, waar dan ook!
 

Res-out switching

Roger Lejeune

De res-out gaat onnodig stroomverbruik tegen, bijvoorbeeld van apparaten die standby staan, of adapters die ongebruikt in het stopcontact geplugd zijn.

Het idee van de Res-out switching is eenvoudig in opzet en met de toevoeging van een app past het ook helemaal in de digitale wereld. De jury ziet kans in de verdere ontwikkeling ervan. De switch differentieert nog niet en kan nog ‘slimmer’. Zou het niet geweldig zijn om op Duurzame Dinsdag hier een antwoord op te vinden? De jury roept eenieder op om Roger Lejeune een stap verder te helpen.”

 

Over Greenchoice

Energieleverancier Greenchoice zorgt al sinds 2001 iedere dag voor groene duurzame energie. Duurzaam dichtbij opgewekt uit zon, wind, water en biomassa. Steeds meer mensen kiezen bewust voor groene energie en willen meer. Bij Greenchoice dromen we ervan dat iedereen in Nederland baas wordt over zijn eigen energie. Door zelf energie op te wekken en slimmer om te gaan met de energie die we verbruiken. Want als iets echt van jou is dan ben je er zuinig op. Onze missie: 100% groene energie uit Nederland.

 

Greenchoice en duurzaamheid

We willen onze klanten op een positieve manier helpen om het gedrag te veranderen en stimuleren om écht een onderdeel te worden van de energietransitie. Dat kan landsbreed maar ook gewoon heel lokaal in je eigen huishouden. Wensen en dromen moeten werkelijkheid worden. Dus we zoeken ideeën, startups, innovaties die daar écht aan bijdragen. Een duurzame levensstijl is onderdeel van het bewust leven, maar energie moet de drager zijn. We ondersteunen oplossingen die een echt probleem willen oplossen en tegelijkertijd daar een vernieuwende creatieve invalshoek bij kiezen.

 

Over de Greenchoice Energieprijs

Helpt jouw creatieve idee om baas te worden over eigen energie? Doe dan mee met Duurzame Dinsdag en maak kans op de Greenchoice Energieprijs; €1000,- en ondersteuning van Greenchoice en al onze klanten (waar mogelijk) om jouw idee werkelijkheid te maken!

 

De groenste energie is je eigen energie!

 

Algemeen directeur Evert den Boer vertegenwoordigt Greenchoice in de jury.