15 augustus 2022

Genomineerden ING Circulair Ondernemenprijs

De ING Circulair Ondernemenprijs wordt uitgereikt aan een initiatief op het gebied van circulaire economie. Hieronder de drie genomineerden voor deze prijs!

Drystack, Haarlem

Gebouwen bouwen met legoblokjes zonder dat je cement hoeft te gebruiken. Drystack ontwikkelde een systeem waardoor het bouwen van een woning of bedrijf bijna twee keer zo snel gaat als normaal. De bakstenen met gaten worden opgestapeld met een kliksysteem. Dit betekent minder Co2 uitstoot en is een oplossing voor het groeiend tekort aan vaklui.

IoT Wasmachinefilter, Boxtel

Per wasbeurt komen er 10 tot 20 miljoen microvezels via onze wasmachines in het oppervlaktewater terecht. Het resultaat is veel zieke en dode dieren, een beschadigd ecosysteem en plastic deeltjes in ons eten en drinken. De IoT microplasticsfilter is een filter op je wasmachine die voorkomt dat het plastic in het water terechtkomt.

Spaak hydrogel kompres, Amsterdam

Spaak Circular Solutions ontwikkelde een hydrogel kompres uit plantaardige reststromen. Het vochtregulerende kompres kan worden ingezet voor (brand)wonden en voor cosmetische doeleinden.