Clothing Loop 062

De Clothing Loop is een movement van mensen die kleding ruilen met anderen in hun buurt via een ruiltas. Het is leuk, gratis en duurzaam.

HOE? Grote tassen vol kleding worden volgens een logische route door deelnemers aan elkaar doorgegeven. Ze houden items die ze leuk vinden, (delen evt een foto met hun vondst), stoppen iets van zichzelf terug dat nog in goede staat is en brengen de tas naar de volgende op de route. Niet alle deelnemers kennen elkaar, dus het draagt enorm bij aan het saamhorigheidsgevoel in de buurt.
Implementeer en creŽer meer draagvlak voor ons manifest: Gebruik ten alle tijde ťťrst wat er al is. Shop in je kast, huur, leen van een vriendin of ruil. (Refuse, Rethink en Reduce) Zorg goed voor je spullen, zodat ze lang mee kunnen. (Repair en Refurbish) Neem verantwoordelijkheid voor alles wat je koopt, maar ůůk (vooral!) voor spullen die je weg doet: doe moeite om nieuwe eigenaren te vinden en probeer Reuse en Repurpose prioriteit te geven boven Recycling. Mocht je toch iets nieuws nodig hebben: stem met je portemonnee en kies -voor zover mogelijk- duurzaam, lokaal en verantwoord geproduceerd.