Terugblik Duurzame Dinsdag 5 september 2017

Op Duurzame Dinsdag staan innovatieve en inspirerende ideeën uit de samenleving centraal. Die ideeën werden op 5 september overhandigd aan staatssecretaris Sharon Dijksma. De beste ideeën kregen een prijs Carola Wijdoogen, Wouter van Dieren en Ruud Koornstra werden onderscheiden met een Duurzame Lintje. De Duurzame Troonrede werd uitgesproken door Willem Ferwerda.


De initiatieven in de koffer zijn ontzettend divers. De afzenders ook: ideeën zijn ingestuurd door particulieren, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en startups. Samen laten zij zien dat duurzaamheid leeft, in alle lagen van onze samenleving.


Overhandiging

Traditiegetrouw werden alle duurzame ideeën aangeboden aan het kabinet. Staatsecretaris Sharon Dijksma nam als vertegenwoordiger van het kabinet het Duurzame Dinsdag-koffertje in ontvangst. Zij riep daarbij alle partijen – bedrijven, wetenschap, ngo’s, overheden – op om samen vol ambitie verder te gaan met het realiseren van de klimaatdoelstelling van Parijs.

'Samen met vakbonden, ngo’s, bedrijfsleven, kennisinstellingen en andere enthousiastelingen maken we ketens circulair’, aldus Dijksma.

Benieuwd naar hoe het de Duurzame Dinsdag initiatieven in de koffer van 2016 verging na de overhandiging?Lees de speciale editie die het Ministerie van I&M hierover maakte.

Duurzame Lintjes

Maurits Groen reikte Duurzame Lintjes uit aan Carola Wijdoogen, Wouter van Dieren en Ruud Koornstra.

Het Duurzame Lintje is de enige onderscheiding in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Het lintje is een eerbetoon aan individuen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen ten behoeve van een duurzame samenleving. Lees meer

Winnaars

In zes categorien zijn prijzen uitgereikt: de Asito sociale-innovatieprijs, de ENGIE jongerenprijs, de VHG Groenprijs, de Greenchoice Energieprijs en de Lidl Voedselprijs. Lees meer

 

<<

>>
pagina 1 - 2