U bent hier:  Home  /  Terugblik 2022

Het Duurzame Lintje

In 2008 heeft Duurzame Dinsdag het Duurzame Lintje in het leven geroepen. Het Duurzame Lintje is de enige onderscheiding in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Het is bedoeld als eerbetoon aan individuen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen ten behoeve van de duurzaamheid in het algemeen. Dit kan op allerlei niveaus. Van een jarenlange toewijding op lokaal gebied tot grootse doorbraken op mondiaal niveau. Jaarlijks wordt het Duurzame lintje uitgereikt tijdens Duurzame Dinsdag.


Bijzonder ontwerp
Kunstenares Iris Le Rütte heeft het lintje ontworpen: 'Het lintje is een echt, in brons gegoten laurierblaadje. Daar komt in het Nederlands het woord 'gelauwerd' vandaan. De god van de muzen en dus de creativiteit - Apollo - droeg ook een krans van laurierbladeren. De mensfiguur aan het blaadje laat zich meevoeren en zweeft tot grote hoogte, als een ware hemelbestormer.

 

Iemand voordragen voor een Duurzaam Lintje?

Ken jij iemand die een uitzonderlijke bijdrage levert aan een duurzame samenleving? Nomineer hem of haar voor een Duurzaam lintje! Je mag iedereen voordragen, dus ook relatief onbekende mensen. De jury vraagt je om in het voordrachtformulier voorbeelden te geven van wat jouw kandidaat heeft bereikt. De jury zoekt naar kandidaten die heel bijzondere projecten organiseren en/of zich al jarenlang inzetten op het gebied van duurzaamheid. De jury beslist over de voordrachten. De voordracht en informatie worden vertrouwelijk behandeld.

 

Nadat je het voordrachtformulier hebt ingediend bekijken we of de jury voldoende informatie heeft om een beoordeling te maken. Uiterlijk 1 september neemt de organisatie contact met je op als jouw kandidaat een Duurzaam Lintje zal ontvangen.