U bent hier:  Home  /  Partners  /  Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland is partner van Duurzame Dinsdag

Zuid Holland

 

Zuid-Holland is het dichtstbevolkt van de twaalf Nederlandse provincies. Er wonen, verdeeld over 86 gemeenten, ruim 3,4 miljoen mensen. Zuid-Holland beslaat een gebied van 2818km2 land en 585km2 water. De stad met de meeste inwoners is de havenstad Rotterdam. Zuid-Holland is de belangrijkste economische, agrarische en dienstverlenende provincie van Nederland.


De hoofdstad van de provincie is Den Haag. Den Haag is daarnaast ook het bestuurscentrum van de provincie. Hier zit het bestuur van de provincie, de regering, het parlement en de residentie van de Koningin. Duurzame Dinsdag vindt plaats in het Binnenhof in Den Haag.


De provincie heeft ongeveer 130.000 kantoren, winkels, bedrijven en banken. De provincie heeft ook grote kenniscentra, waaronder de drie universiteiten (in Leiden, Delft en Rotterdam), TNO en Estec. Veel bedrijvigheid betekent intensief verkeer via wegen, spoorlijnen en water.

Naast drukte heeft Zuid-Holland ook rust en ruimte. De provincie heeft uitgestrekte landelijke gebieden, rivieren, polders, meren, duinen en eindeloze zandstranden.

De provincie Zuid-Holland is een veelzijdige provincie. Met zoveel belangen moeten goede afwegingen worden gemaakt. Dat is het werk van het provinciaal bestuur. Dit bestuur zorgt, samen met het Rijk, de Zuid-Hollandse gemeenten en de waterschappen voor een goed evenwicht.

 

Website: www.zuid-holland.nl