U bent hier:  Home  /  Terugblik  /  Historie ideeŽn  /  Bekijk alle ideeŽn 2013

Proefdak Roelof van Echten College, leerlingen maken kennis met Cradle-to-Cradle en ondervinden 324

ďEen wit dak bespaart energieĒ,wordt doorgaans beweerd.Toen ook de witte Cradle-to-Cradle(C2C) dakbedekking in de markt geÔntroduceerd werd,vond Van Venrooy Dakbedekking het tijd voor een experiment in de praktijk.Een experiment,waarbij niet alleen wijzelf zouden kijken naar het verschil tussen wit en zwart,maar waarbij gelijktijdig ook de volgende generatie zou leren over het effect en bestaan van duurzaamheid en C2C-producten.

De handen werden ineengeslagen door Het Roelof van Echten College,Derbigum,Codin,Syntens,IVN-Consulentschap-Noord en Van Venrooy Dakbedekking.Het Proefdak is nu een feit.

…ťn lokaal is voorzien van witte C2C-dakbedekking en het identieke lokaal er naast van een zwarte,deels uit gerecyclede,bitumen dakbedekking,allebei voorzien van 7 temperatuursensoren.
Aan Nederland laten zien en de volgende generatie leren met een simpele opzet in de praktijk dat door relatief kleine aanpassingen, aan wat men in de traditionele bouw gewend is, het allemaal heel gemakkelijk heel veel duurzamer kan.