» bekijk deze nieuwsbrief online
Nieuwsbrief Duurzame Dinsdag - juli 2015
14 juli 2015
De Duurzame Dinsdag koffer is gesloten en ook dit jaar is de Duurzame Dinsdag koffer weer flink gevuld met opvallende, innovatieve oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van Nederland. Alle initiatieven worden op dit moment door een vakkundige jury gelezen, bestudeerd en beoordeeld. We zijn heel benieuwd welke initiatieven dit jaar de Duurzame Dinsdag prijzen in ontvangst mogen nemen.

In deze nieuwsbrief ook aandacht voor de partners van Duurzame Dinsdag en een toelichting op de procedure rond de jurering.
Duurzame Dinsdag prijzen 2015

Ook dit jaar maken alle inzendingen kans op een van onze ondersteuningsprijzen. Duurzame Dinsdag heeft als doel initiatiefnemers verder te helpen hun idee te ontwikkelen. De partners van Duurzame Dinsdag ondersteunen deze winnende initiatieven, door advies en ze in contact te brengen met de juiste netwerken. De prijswinnaars ontvangen bovendien een cheque ter waarde van 1.000 euro.

 

Dit jaar reikt de jury een vijftal prijzen uit:

* Lidl Voedsel prijs

* Cofely jongeren prijs

* VHG Samen groen en doen prijs

* Climate-KIC runner up prijs

* Duurzame Dinsdag prijs

 

Jurering Duurzame Dinsdag

Direct na de sluiting van de Duurzame Dinsdag koffer buigt de vakjury zich over alle initiatieven. De jury, samengesteld uit deskundigen uit het bedrijfsleven, de wetenschap en overheid, beoordeelt de inititatieven op basis van een aantal criteria:

 

* Duurzame karakter van het initiatief

* Hoe scoort het initiatief op aspecten van People, Planet, Profit

* Orginaliteit

* Innovatie

* Haalbaarheid

 

Op 26 augustus worden de genomineerden bekend gemaakt en op 1 september zal de juryvoorzitter, Maurits Groen, de prijswinnaars bekend maken.

 

Duurzame Lintjes 2015

Ook dit jaar beoordeelt de jury van Duurzame Dinsdag alle voordrachten voor de Duurzame Lintjes. In 2008 heeft Duurzame Dinsdag het Duurzame Lintje in het leven geroepen en laten ontwerpen door kunstenares Iris Le Rütte. Het Duurzame Lintje is de enige onderscheiding in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Het is bedoeld als eerbetoon aan individuen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen ten behoeve van de duurzaamheid in het algemeen. Dit kan op allerlei niveaus. Van een jarenlange toewijding op lokaal gebied tot grootse doorbraken op mondiaal niveau. Vorig jaar is het Duurzame Lintje uitgereikt aan Jan van Betten, Jan Terlouw, Jan Rotmans en Prinses Laurentien.

 

Ken jij nog iemand die je wil voordragen? Dan kan dat tot 29 juli op www.duurzamedinsdag.nl

 

Lidl - optimaal genieten, minder verspillen

Supermarkt Lidl is al jaren partner van Duurzame Dinsdag en lanceerde onlangs een nieuw initiatief tegen voedselverspilling. Jaarlijks wordt er in Nederland ruim 2 miljard kilo voedsel weggegooid. Lidl vind dit zonde van de producten, zonde van het geld en het is ook nog eens slecht voor het milieu. Daarom vind je op het online platform Optimaal.nl handige tips & tricks om optimaal van eten te genieten en verspilling tegen te gaan. En je leest er verhalen over wat Lidl, haar leveranciers en maatschappelijke partners zelf doen om verspilling tegen te gaan. Wil jij ook meer genieten en minder verspillen? Neem dan een kijkje op www.optimaal.nl
 

 

VHG presenteert Handleiding Groene Schoolpleinen

Op het groene schoolplein van OBS Prinses Catharina-Amalia in Den Haag is de nieuwe VHG-Handleiding Groene Schoolpleinen gepresenteerd. Het is een boekwerk vol inspiratie en informatie voor hoveniers die aan de slag willen met het vergroenen van schoolpleinen in hun regio. Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG overhandigde de eerste exemplaren aan Sonja Bleuland, hoofd programmabureau Alles is Gezondheid, aan schooldirecteur Zina Heikamp en aan Menno Weverling van Weverling Groenprojecten. Dit VHG-lidbedrijf heeft het groene schoolplein aangelegd.

 

“Met deze handleiding proberen we de natuur dichter bij de gebruiker te brengen, in dit geval dus kinderen", aldus Roozen. "Tegelijkertijd voegen we een innovatie toe aan het groene vak. Een innovatie die een belangrijke maatschappelijke betekenis heeft. Het draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen op allerlei terreinen. Op een groen schoolplein kunnen kinderen van alles ontdekken, niet alleen over natuur, maar ook over bewegen en spelen.”

Lees hier verder

 

 

 

Cofely versnelt innovatie door samenwerking met startup communities.

Cofely gaat de samenwerking aan met drie succesvolle startup communities verspreid over Nederland: Rockstart in Amsterdam, de Technische Universiteit Eindhoven en YES!Delft. Via open innovatie, concrete ervaringen en toepassingen bij klanten, wil Cofely een brug slaan tussen idee en praktijk. Cofely is bij uitstek de partij om voor en met hun klanten pilots op te zetten en startups helpen de verbinding te maken met de praktijk.

 

Op deze manier zet Cofely de volgende stap in de energie transitie.

Veel (jonge) ondernemers zetten zich met passie in om hun (technische) ideeën naar de markt te brengen. Deze ‘startups’ zijn veelal gedreven door idealen en spelen in op de maatschappelijke verantwoordelijkheid om de wereld te behouden. De integrale aanpak van Cofely in combinatie met haar leidende rol in de technische dienstverleningsmarkt gaat hun klanten helpen om effectiever en competitiever te worden. Guido Frenken, algemeen directeur van Cofely West Nederland: “Cofely gelooft in een open innovatie aanpak samen met klanten, partners en leveranciers. Niet alleen door analyse maar ook door concrete toepassing met pilots mogelijk te maken en innovatie in praktijk te brengen, waarbij veiligheid en bedrijfszekerheid voorop staan. We zijn enthousiast dat we in deze ENGIE Innovation Week de samenwerking met deze 3 succesvolle startup communities kunnen bekendmaken.”

Meer informatie over de startup communities op;

http://www.cofely-gdfsuez.nl/news-single/cofely-versnelt-innovatie-door-samenwerking-met-startup-communities-in-delft-eindhoven-en-amsterdam.html

 

» afmelden