Terugblik 2011: Zeer geanimeerde Noord-Hollandse Duurzame Dates

Woensdag 12 oktober 2011 was Duurzaamheid en Innovatie het gesprek van de avond tijdens de Noord-Hollandse Duurzame Dates in het Courtyard by Mariotthotel.

Voorafgaand aan de werkelijke Dates ontving gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland van wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid het ‘Noord-Hollandse duurzame koffertje’. Het koffertje was eerder dit voorjaar door Jaap Bond aan John Nederstigt afgegeven met de opdracht het te vullen met duurzame ideeën. En dat is goed gelukt. 

In twee gespreksrondes hadden de ongeveer 25 innitiatiefnemers gesprekken met deskundigen. De initiatiefnemers werden tijdens de avond gekoppeld aan experts die een persoonlijk advies gaven om het idee verder te verwezenlijken. En ook na de twee rondes waren de genodigden niet uitgesproken. Er zat heel veel positieve energie in de lucht en de goede verzorging van het evenement in het hotel maakte er een waar feest van uitwisseling en nieuwe ideeën van.

 

Foto: John Nederstigt overhandigt Jaap Bond alle Noord-Hollandse initiatieven)

 

<<
Duurzame Dates
Duurzame Dates
>>
pagina 1 - 2 - 3
Maurits Groen (r) en Jaap Bond
Duurzame Dates
Daphne Teeling (r) en dagvoorzitter Rinske van Noortwijk
Duurzame Dates
Duurzame Dates
Duurzame Dates
Jaap Bond (r) en John Nederstigt tijdens Duurzame Dates Noord-Holland 2011
Rinske van Noortwijk interviewt Ruud Maarschall

12 oktober 2011: Duurzame Dates Noord-Holland

In Noord-Holland zullen  na Duurzame Dinsdag op 6 september, Duurzame Dates georganiseerd worden voor de beste Noord-Hollandse deelnemers.  De Dates vinden plaats op 12 oktober in het Marriothotel in Hoofddorp.

Deze dates worden mogelijk gemaakt door IVN, De Provincie Noord-Holland, Het Natuur en-Milieucentrum Haarlemmermeer namens de gastgemeente van 2011 'Haarlemmermeer' en het Marriot Hotel.

 

21 juni 2011- Wethouder duurzaamheid ontving Duurzame Dinsdag koffer tijdens stadsgesprek Duurzaamheid

In de Nieuwe Kerk aan het Spui vond dinsdagavond 21 juni op initiatief van de Haagse wethouder voor Duurzaamheid, Rabin Baldewsingh, het goed bezochte eerste stadsgesprek plaats over duurzaamheid.

De wethouder ontving voorafgaand aan het stadsgesprek het Duurzame Dinsdag Koffertje van Dhr de Blij, directeur Fonds 1818. De Haag is dit jaar de gaststad van de Duurzame Dates van Zuid-Holland. Dit jaar vindt deze ontmoeting tussen de beste Zuid-Hollandse deelnemers en experts plaats op 02 oktober tijdens de Haagsche . Lees op de perspagina het persbericht van de Gemeente Den Haag.

 

Terugblik 2011: Op zondag 2 oktober 2011 vonden de Duurzame Dates plaats in het Stadhuis van Den Haag. Den Haag was dit jaar gast stad voor deze Dates en koppelde dit evenement aan de Haagse Energiebeurs.

De Duurzame Dates zijn een vervolg op Duurzame Dinsdag en zijn erop gericht om initiatiefnemers op lokaal niveau in het zonnetje te zetten . Uit de 100 initiatieven uit Zuid Holland zijn de 25 beste geselecteerd om in gesprek te komen met experts en daarmee hun initiatief naar een hoger niveau te brengen. Daphne Teeling overhandigde aan de Haagse Wethouder Baldewsingh alle Zuid Hollandse initiatieven van Duurzame Dinsdag. De Dates werden door de initiatiefnemers goed aangegrepen om de juiste contacten te leggen. Een aantal kansrijke initiatieven zijn door Greenwish beloond met een coaching traject.

Bekijk hieronder de foto's van de Duurzame Dates Zuid-Holland 2011 en de Haagse Energiebeurs