Woensdag 9 september 2009 viert Nederland de Dag van de Duurzaamheid.
Op 9.9.9 bruist het van de duurzame activiteiten door het hele land, op allerlei locaties. Urgenda wil op deze dag laten zien dat er al een brede duurzaamheidsbeweging is en vraagt iedereen om mee te doen. Nederland laat zich op deze dag van zijn groenste en sociaalste kant zien: grote en kleine bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en vele anderen doen mee.

Wat doe jij op 9.9.9?
Urgenda nodigt alle actieve personen, bedrijven en organisaties uit om op deze dag te tonen wat er al gebeurt op duurzaamheidsgebied. Grote en kleine bedrijven brengen hun duurzame producten onder de aandacht, projecten in achterstandswijken tonen hun activiteiten, boeren uit de zilte landbouw openen hun poorten, milieu-organisaties houden acties, gemeenten tonen hun elektrische auto’s, scooters en oplaadpunten, de Wijk van Morgen laat zien hoe je volledige duurzaam en levensloop-bestendig kunt bouwen. Verder zijn er duurzaamheidscongressen, activiteiten op scholen, gemeenten, universiteiten en nog veel meer.
Het Urgenda-team, ministers en bekende Nederlanders bezoeken die dag per trein en in een stoet van 99 elektrische voertuigen diverse projecten en activiteiten. En uiteraard is er veel aandacht van de regionale en landelijke pers.

DOE MEE!
Wil je met een activiteit vanuit je eigen bedrijf, gemeente, organisatie of school of als particulier meedoen aan de Dag van de Duurzaamheid? Meld je dan aan op www.dagvandeduurzaamheid.nu. Deze site is vanaf 9 mei online.
Het kan bijvoorbeeld gaan om een inzamelingsactie, de start van een campagne, een persmoment of congres, een kortingsactie voor een duurzaam product. Alle activiteiten, groot en klein, in eigen buurt, op school of werk, zijn van harte welkom.

Urgenda
Urgenda is een organisatie die Nederland sneller wil verduurzamen, aan de hand van een concreet actieplan en duurzaamheidsagenda. We willen een beweging vormen van actieve 'koplopers' om zo van Nederland een duurzame proeftuin te maken en meer ruimte te vragen voor innovatie. Urgenda heeft een lange termijn visie, zichtbare icoonprojecten, een jaarlijks actieplan en vele concrete activiteiten. Een groep koplopers uit de samenleving (de ‘arena’) met vertegenwoordigers uit wetenschap, overheid, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en bekende Nederlanders denkt en werkt actief mee met het Urgendateam. Kijk voor meer informatie op www.urgenda.nl