U bent hier:  Home  /  Prijzen  /  VHG Groenprijs

Over de VHG Groenprijs

Breng jij de natuur naar je buurt?

VHG Branchevereniging voor ondernemers in het groen, ziet zichzelf als ‘de groene inspiratiebron’ voor de maatschappij. VHG bevordert de kwaliteit van leven door middel van aanleg en onderhoud van groen midden in de samenleving. Zij brengt de maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht bij politiek, institutionele partijen en burgers.


Ideeën en initiatieven die de leefbaarheid van mens en dier vergroten maken kans op de VHG Groenprijs!

Vorig jaar werd de VHG Groenprijs gewonnen door Rooftop Revolution. Zij realiseren nieuwe natuurgebieden op de daken van onze grote steden, om deze leefbaar, gezond, duurzaam én klimaatbestendig te maken voor haar bewoners en bezoekers, mens of dier

In 2017 werd deze prijs gewonnen door Dakpark Rotterdam. Het Dakpark is het grootste openbaar Park op een dak van Europa. Bewoners zetten zich blijvend in voor een veilig, mooi, schoon en gezellig park.

In 2016 won NL Greenlabel deze prijs. Met hun initiatief '1000 ha nieuwe stedelijke natuur' willen zij de natuur in en om de stad meer waarde geven. Groen in de buurt is niet alleen decoratief, maar heeft een grote rol in biodiversiteit en klimaatadaptatie.

Bekijk het filmpje hieronder.

 

 

 

Heb je een goed duurzaam idee of initiatief? Doe mee en schrijf je voor 1 juni in.