In het programma RTL7 Greenproject staan ontwikkelingen en initiatieven op het gebied van duurzaamheid, sociaal en verantwoord ondernemen centraal. In deze reis door het land van groen en duurzaam ondernemen, worden wekelijks verschillende onderwerpen belicht met als doelstelling: 'Bewustwording van het belang van duurzaam ondernemen en leven'.
 

Winnaars Kracht in NL Publiciteitsprijs

De Ceuvel

De Ceuvel is een unieke en duurzame stedelijke ontwikkeling in Europa vol met werkboten en creatieve programmering. Op de Ceuvel staan omgebouwde en afgeschreven woonboten die dienen tot werkplekken, ateliers, eventlocaties en een café-restaurant. Het terrein is koploper in circulaire en duurzame stadsinitiatiatieven; het draait op de nieuwste duurzame technologieën en streeft naar een volledig zelfvoorzienend en gesloten kringloopsysteem. Op de Ceuvel vinden workshops, rondleidingen, lezingen, en colleges plaats op het gebied van duurzaamheid.

Afval Loont

Afval loont is een innovatieve inzamelmethode voor gescheiden huishoudelijk afval. Inwoners van deelnemende gemeenten krijgen bij Afval loont een geldbedrag per kilogram voor huishoudelijk afval dat gescheiden wordt ingeleverd bij de Afval loont filialen. Je spaart door het inleveren van (verpakkings)plastic, oud papier en karton, textiel, kleine elektrische apparaten, metalen en frituurvet. In de Afval loont filialen werken uitsluitend medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt. En dat is weer goed voor de werkgelegenheid. We sparen dus niet alleen het milieu en voor jouw doel, ook de maatschappij wordt er beter van.
 

Over Kracht in NL

Kracht in NL maakt initiatieven uit de samenleving landelijk zichtbaar en verbindt hen met elkaar. Via de MAEX maken zij het maatschappelijk rendement van deze initiatieven zichtbaar. De MAEX is er voor initiatiefnemers die willen delen wat ze doen en op zoek zijn naar bijvoorbeeld partners, geld, media-aandacht, materialen of kennis.

www.maexchange.nl