Noord-Hollandse Duurzame Dinsdag 2009

Dinsdag 6 oktober 2009

Op 6 oktober vond voor de eerste keer de Noord-Hollandse Duurzame Dinsdag plaats. Tijdens het middagprogramma vond de feestelijke huldiging plaats van de Noord-Hollandse prijswinnaars en 's avonds kwamen tijdens de Duurzame Dates initiatiefnemers in contact met partijen die kunnen helpen bij het verder realiseren van de initiatieven.

 

 

Overhandiging KofferEn het duurzaamste idee van Noord-Holland is …
Nadat Daphne Teeling, regiodirecteur IVN Regio West namens de landelijke organisatie van Duurzame Dinsdag aan gedeputeerden Bart Heller en Jaap Bond de koffer met alle Noord-Hollandse Duurzame initiatieven had overhandigd vond de prijsuitreiking voor de beste initiatieven uit Noord-Holland plaats.

 

‘Leermeester voor jonge technici’, van ZON Energie is in 2009 het duurzaamste idee van Noord-Holland. De tweede prijs is gewonnen door ‘De Doe 't Zelf Containerwerkplaats’.

 

Met de prijzen van respectievelijk € 30.000, - en € 20.000, - gaan de winnaars hun initiatief samen met Noord-Hollands bedrijf of organisatie verder uitwerken.

 

Op de succesvolle Noord-Hollandse Duurzame Dinsdag zijn deze prijswinnaars bekendgemaakt. Alle Noord-Hollandse inzendingen zijn eerst beoordeeld door een deskundige jury die de vijf meest kansrijke inzendingen heeft genomineerd. Hiervan zijn de twee beste inzenders beloond met prijze van €30.000 en €20.000. Dit zijn prijzen in de vorm van ondersteuning om de initiatieven op een hoger plan te tillen, samen met andere Noord-Hollandse organisaties.

 

 

De prijswinnaars zijn:

De overige genomineerden zijn:

 

De Duurzame Dates een groot succes!
Tijdens het avondprogramma werden Noord-Hollandse inzenders tijdens de zogenaamde duurzame dates gekoppeld aan een Noord-Hollandse organisatie of bedrijf. Ruim 40 experts uit de Noord-Hollandse samenleving stonden belangeloos evenzoveel initiatiefnemers te woord. Deze bedrijven en organisaties hebben de inzenders geadviseerd of geholpen bij het verder uitvoeren van hun initiatief.

De jury voor de prijsvraag stelt zich voor

Voor deze prijsvraag werden alle Noord-Hollandse initiatieven beoordeeld door een deskundige jury. Zij stellen zich graag persoonlijk aan u voor. Klik hier om de pagina te bezoeken waar zij zich uitgebreider aan u voorstellen. De jury bestaat uit de volgende personen:

 

  • Annemarie van Doorn (voorzitter jury) (vice-president duurzame ontwikkeling ABN-AMRO, bestuurslid Dutch Green Building Council)
  • Dirk Minne Vis (regiodirecteur Syntens)
  • Gert-Jan Cornel (directeur-bestuurder PRIMO-NH)
  • Greet Blokker (Statenlid PVDA, jurylid namens de statenleden in Noord-Holland)
  • Maurits Groen (Maurits Groen Milieu & Communicatie)

 

Ook buiten het provinciehuis was het Duurzame Dinsdag!

De gemeente Castricum reikt voor de tweede keer Duurzame Opstekers uit. Dit jaar decoreert wethouder Portegies twee inwoners voor hun inzet voor duurzaamheid en milieu. De gedecoreerden zijn mw. C. Barendsma voor haar jarenlange inzet voor een schone en veilige leefomgeving en dhr. G. Hopman voor zijn jarenlange inzet voor de stichting tot Behoud van Natuurlijke en Cultuurhistorische waarden in de Alkmaardermeeromgeving en het IVN.

 

Ook PRIMO nh besteedt deze dag nog eens extra aandacht aan duurzaamheid. Voor een dag doet het werkcafé van PRIMO nh dienst als Café De Weggeef. Daar presenteren de medewerkers van PRIMO nh hun goede - maar overbodige - spullen aan hun collega's. De medewerkers kunnen gratis spullen uitkiezen en mee naar huis nemen. Boeken, cd's, speelgoed, kleding en andere spullen vinden zo een weg naar hun nieuwe eigenaar. Hiermee maken de collega's niet alleen elkaar blij, maar voorkomen zij dat prima spullen bij het (grof) vuil belanden. Door het hergebruik van allerlei spullen leveren we deze dag met z'n allen een bijdrage aan een beter milieu.

Provincie Noord-Holland: duurzaame ontwikkeling bevorderen
Samen met het bedrijfsleven en andere partners wil de provincie van Noord-Holland een duurzame provincie maken. Kijk ook op www.noord-holland.nl/thema/milieu/klimaat. Daar staat meer informatie over het klimaat en duurzame energiebeleid van Noord-Holland zoals de klimaatsubsidie voor scholen en bedrijven.

Daarnaast kunnen het MKB en non-profit organisaties uit Noord-Holland vanaf 1 mei 2009 bij de provincie subsidie aanvragen voor technische vernieuwende projecten die energie besparend zijn of CO2 uitstoot verminderen. Klik hier voor meer informatie.

Regionale Duurzame Dinsdag is een initiatief van het IVN en partnerorganisaties. In de provincie Noord-Holland is dit jaar de provincie Noord-Holland gastheer van dit evenement. Het IVN consulentschap Noord-Holland coördineert dit evenement. Duurzame Dinsdag Noord-Holland wordt ondersteund door de Provincie Noord-Holland.


Provincie Noord-HollandLeren Voor Duurzame Ontwikkeling