U bent hier:  Home  /  Prijzen  /  VHG Groenprijs

Over de VHG Groenprijs

Breng jij groen in jouw buurt?
Groen in de buurt brengt mensen samen. Groen is goed voor de onderlinge verbondenheid. Je voelt je fijn en gezond in een groene omgeving. Er is plaats voor vlinders, vogels en wilde bloemen. De buurt wordt door groen veel leuker en een plek om van te genieten. Daarom werken overal in Nederland bewoners, groenprofessionals en gemeenten samen in groene buurtinitiatieven. Zo brengen zij de natuur dichtbij.

Heb jij ook zo’n gezamenlijk idee of initiatief waarmee je natuur naar je buurt brengt? Dien dan jouw idee uiterlijk 6 juni in en maak kans op de ‘VHG Groenprijs’. Deze prijs is speciaal ingesteld om mooie vormen van samenwerking tussen bewoners, groenprofessionals en gemeente in het zonnetje te zetten en hiermee te inspireren voor gezamenlijke groene buurtinitiatieven in de dop.

De winnaar van 2020
Vorig jaar werd de VHG Groenprijs gewonnen door het platform Zorg in de Tuin. Zij brengen een extra dimentie aan de waarde van groen door vergroening te combineren met het vergroten van de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van kwetsbaren in de samenleving.

Over VHG
VHG is de branchevereniging voor ondernemers in het groen en ziet zichzelf als ‘de groene inspiratiebron’ voor de maatschappij. De leden van VHG bevorderen de kwaliteit van leven door middel van aanleg en onderhoud van groen midden in de samenleving. In tuinen, de openbare ruimte of op/aan/in groene gebouwen. Door de maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht te brengen bij politiek, institutionele partijen en burgers, wil VHG Nederland nog groener maken.


 

Heb je een goed duurzaam idee of initiatief? Doe mee en schrijf je voor 6 juni in.