U bent hier:  Home  /  Prijzen  /  IVN Natuurprijs

Over de IVN Natuurprijs

Draagt jouw initiatief bij aan natuur-inclusief leren, werken en wonen?
IVN Natuureducatie gelooft dat mens en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In de huidige samenleving is de mens echter te ver van de natuur af komen te staan. Nog nooit groeiden zoveel mensen op in een drukke, stedelijke omgeving. IVN wil de natuur dichterbij mensen brengen, zodat zij de natuur weer in hun hart sluiten en hier ook beter voor zullen zorgen. Dit draagt bij aan een duurzame samenleving en aan de individuele gezondheid en het welzijn van mensen.

Zorgt jouw initiatief ervoor dat mensen of organisaties weer in contact komen met de natuur? Bijvoorbeeld door:
- bij te dragen aan het herstel van de biodiversiteit en bewustwording hiervan;
- kinderen en jongeren te laten leren in en over de natuur;
- nieuwe vormen van natuurlijk en duurzaam recreëren;
- het creëren van een natuurlijke woon- en werkomgeving.

Dien dan jouw initiatief uiterlijk 6 juni in en maak kans op de ‘IVN Natuurprijs’. We zijn op zoek naar vernieuwende initiatieven en samenwerkingen.
 

Over IVN Natuureducatie
IVN verbindt mens en natuur. We laten jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. IVN zet zich actief in voor het behoud van de Nederlandse natuur en biodiversiteit. Op lokaal niveau vanuit de 170 afdelingen en op landelijk- en regionaal niveau via diverse projecten en campagnes. Vanuit IVN worden zowel herstel- en beheerwerkzaamheden uitgevoerd als door middel van educatie en natuurbeleving gewerkt aan meer bewustwording en duurzaam gedrag. De natuur is van ons allemaal en wij willen deze graag doorgeven aan toekomstige generaties.