U bent hier:  Home  /  Prijzen  /  ING Circulair Ondernemenprijs

Over de ING Circulair Ondernemenprijs

Onderneem jij circulair en heb je grote plannen?
Starters, MKB-ers en start-ups met duurzame, circulaire businessmodellen en potentie opgelet! Heb jij een opschaalbaar idee op het gebied van circulair ondernemen? Deel dan jouw idee of initiatief uiterlijk 6 juni en maak kans op de ING Circulair Ondernemenprijs.

De winnaar van 2020
Vorig jaar won RAW Paints de ING Circulair ondernemenprijs. In tegenstelling tot traditionele verf wordt water bij de verfpoeders van RAW Paints pas toegevoegd op het moment van schilderen. Op deze manier wordt er geen water verspild tijdens de productie én het transport. En wordt er geen verf verspild doordat met het poeder alleen de gewenste hoeveelheid gemengd kan worden. Door het ontbreken van vluchtige organische stoffen (VOS), is de verwerking van deze verf bovendien gezonder voor de producent, schilder en consument. En door met de poedervorm te werken zijn er geen pesticides en conserveringsmiddelen nodig voor de houdbaarheid van het product.

Over ING
Om de aarde leefbaar te houden, werkt ING mee aan een duurzaam klimaat. Ons doel is te zorgen dat klanten toekomstbestendig blijven én om investeringen die nodig zijn tegen klimaatverandering te financieren. Zo helpen we de wereld en de samenleving een stap vooruit. ING steunt de klimaatdoelen van Parijs om de opwarming van de aarde ruim beneden de 2 graden te houden. Daarom ondertekenden we het Nederlandse Klimaatakkoord. Als bank hebben we een krachtig middel in handen: onze financieringsportefeuille van 600 miljard euro. De hypotheken die we verlenen, de kredieten die we aan ondernemingen verstrekken, de manier waarop we beleggen; de keuzes die we maken hebben een grote impact op het klimaat. Van multinationals tot particuliere klanten, we sturen iedereen graag in de richting van duurzame oplossingen. We financieren de positieve verandering, maar we beseffen dat dit in de ene sector sneller en eenvoudiger gaat dan in de andere.

 

Dien jouw idee voor 6 juni in en maak kans op de ING Circulair Ondernemenprijs.