U bent hier:  Home  /  Prijzen  /  Greenchoice Energieprijs

Over de Greenchoice Energieprijs

Vooroplopers en aanpakkers gezocht
Voor ideeën die in Nederland de overgang naar 100% groene energie versnellen, is er de Greenchoice Energieprijs. Groen is goed en écht groen al helemaal. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat Nederland 100% draait op schone energie. Duurzaam dichtbij opgewekt uit zon, wind of water.

Ook dit jaar zoeken we weer ideeën, startups, innovaties die écht bijdragen aan een duurzame wereld. Dus heb jij een fantastisch idee om de energietransitie te versnellen? Meld dan je idee aan en maak kans op de Greenchoice Energieprijs.

De winnaar van 2020
De Greenchoice Energieprijs werd in 2020 gewonnen door Dutch Climate Systems. Hun vinding de ICECUBE is een uit afvalplastic opgebouwde airco op basis van indirecte verdampingskoeling, die 80% energie bespaart en water als natuurlijk koelmiddel gebruikt. De ICECUBE levert daarnaast het hele jaar door ventilatielucht en warmteterugwinning. Drie apparaten in één!

Over Greenchoice
Als duurzame energieleverancier levert Greenchoice groene stroom en bosgecompenseerd gas. Maar ze gaan verder dan dat. Ze helpen iedereen graag groene keuzes te maken. Dat wil zeggen: bewust omgaan met energie, verspilling vermijden en zelf duurzame energie opwekken. Zo werken we met elkaar naar een duurzaam Nederland.