31 oktober 2014

Schrijf Aarde met een hoofdletter! Wie volgt?

Laten we Aarde met een hoofdletter schrijven. Want zijn Mars, Jupiter en Pluto belangrijker dan onze Aarde? De Aarde is tenslotte onze belangrijkste planeet en dat verdient een hoofdletter.

Jan Juffermans , bekend van de mondiale voetafdruk,  werd op Duurzame Dinsdag  onderscheiden door het genootschap Onze Taal voor vernieuwing in het taalgebruik rondom duurzaamheid. Hij riep op om het woord Aarde vanaf nu met een hoofdletter gaan schrijven.

 

IVN, Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid, organisator van Duurzame Dinsdag, neemt dit over en heeft een oproep gedaan onder haar vrijwilligers om mee te doen. IVN maakt zich met 20.000 vrijwilligers hard voor natuur en de kennis van mensen daar over. Met deze oproep wil IVN bereiken dat binnen drie jaar meer dan een miljoen mensen Aarde met een hoofdletter schrijven. En dat de spelling vervolgens ook in de dikke Van Dale wordt gewijzigd. Ook het blad Down to Earth van Milieudefensie heeft besloten aarde met een hoofdletter te gaan schrijven. Aarde dus. Wie volgt?