09 juli 2013

Ruim 300 duurzame ideeen dingen mee

De Duurzame Dinsdag koffer is weer goed gevuld. Voor de 15e keer verzamelde Duurzame Dinsdag duurzame ideeën uit de samenleving. Ook dit jaar is er ruim 300 innovatieve initiatieven en duurzame oplossingen ingeleverd, ideeën die bijdragen aan een duurzaam Nederland. Op 3 september, tijdens Duurzame Dinsdag, wordt de koffer met deze initiatieven overhandigd aan het kabinet.

Dit jaar staat Duurzame Dinsdag in het teken van 15 jaar duurzame projecten en ondernemingen. Er zal een overzicht zijn van de vele initiatieven, maar vooral een blik op de toekomst.

Duurzame Dinsdag heeft als doel aandacht te vragen bij de politiek voor innovatieve ideeën en de politiek te voeden over benodigde wet- en regelgeving om doeltreffend duurzaam te innoveren. Vanuit de politiek en de samenleving ondersteuning te genereren om daarmee initiatieven sneller te realiseren.

Op 3 september zal de jury van Duurzame Dinsdag bekend maken welke initiatieven in aanmerking komen voor de verschillende ondersteuningsprijzen. Met deze prijzen biedt Duurzame Dinsdag initiatiefnemers een pakket aan mogelijkheden om hun ideeën verder te ontwikkelen en dichterbij realisatie te komen.