U bent hier:  Home  /  Nieuws  /  Nieuwsarchief  /  Prijzen Duurzame Dinsdag 2015
25 juni 2015

Prijzen Duurzame Dinsdag 2015

De prijzen van Duurzame Dinsdag dienen ter ondersteuning van de uitwerking van de initiatieven. Het belang van een prijs te winnen bij Duurzame Dinsdag zit vooral in de publiciteitswaarde en de ondersteuning om met de juiste mensen in contact te komen, met als doel het idee verder te ontwikkelen en het proces van ontwikkelen te versnellen. Daarnaast ontvangen de prijswinnaars ook een geldbedrag van 1.000 euro die direct kan worden ingezet voor ontwikkeling van het initiatief.

Op 1 september worden de volgende prijzen uitgereikt:

De Duurzame Dinsdagprijs

De Duurzame Dinsdagprijs is de algemene prijs van Duurzame Dinsdag voor het meest innovatieve duurzame idee. Deze prijs kan uitgereikt worden aan ideeën binnen elke categorie.

De Lidl Voedselprijs

Lidl heeft in haar gehele bedrijfsvoering aandacht voor verantwoord ondernemen. Met hun motto ‘Op weg naar morgen’ geven ze aan niet alleen het beste voor hun klanten te willen maar ook voor de wereld om hen heen, zowel vandaag als is de toekomst. Met de Lidl Voedselprijs wil Lidl het beste initiatief voor een duurzamere voedselketen ondersteunen. Een belangrijke prijs, want de voedselketen kent wereldwijd maatschappelijke vraagstukken omtrent mens, dier en milieu.

VHG Samen groen en doen prijs

Branchevereniging VHG wil Duurzame Dinsdag inzetten op het versterken van innovatieve ideeën uit de samenleving. VHG heeft als missie het bevorderen van een leefbare samenleving door middel van aanleg en onderhoud van het groen in de leefomgeving. Groen heeft een toegevoegde waarde voor maatschappij en economie. Het heeft een positieve invloed op het welzijn van mensen en de ontwikkeling van kinderen. Groen geeft de politiek handvatten bij het aanpakken van maatschappelijke en economische vraagstukken. VHG ziet zichzelf dan ook als 'de groene inspiratiebron' voor de maatschappij en wil met Duurzame Dinsdag het meest innovatieve, duurzame groene initiatief ondersteunen met de VHG Samen groen en doen prijs.

De Cofely jongerenprijs

Cofely wil bijdragen aan een betere wereld door het leveren van duurzame technologie die daadwerkelijk het verschil maakt. Cofely helpt klanten energie te besparen, de energietransitie te realiseren, de kansen van digitalisering te benutten en processen voortdurend over de hele keten te optimaliseren. Met optimisme in het heden, wenden zij durf, daadkracht en intelligentie aan om te bouwen aan een betere toekomst. Met de Cofely jongerenprijs willen zij jonge innovators uitdagen hun ideeen in te dienen bij Duurzame Dinsdag. Jongeren hebben de toekomst en Cofely wil graag het meest innovatieve jongeren initiatief ondersteunen hun ideaal te bereiken.

Climate-KIC Runner-up prijs

Climate-KIC is het belangrijkste EU-initiatief op gebied van klimaatinnovatie, gericht op het terugdringen van en aanpassing aan de klimaatveranderingen. Ze zetten zich in Europa in om start-ups te steunen, partners voor innovatieprojecten bij elkaar te brengen en studenten op te leiden.  Met de Climate-KIC Runner-up prijs richt Climate-KIC zicht op veelbelovende startende ondernemers op het gebied van klimaatinnovaties met internationaal perspectief. De winnaar maakt kans op een plek in het Climate-KIC Accelerator programma, het enige Europese Accelerator programma specifiek gericht op cleantech commercialisering.

Wil jij in meedingen naar een van deze Duurzame Dinsdag prijzen? Dien je idee hier in!