U bent hier:  Home  /  Nieuws  /  Nieuwsarchief  /  Prijs 2009 gerealiseerd
14 augustus 2012

Prijs 2009 gerealiseerd

Het initiatief ‘kraanwater voldoet altijd aan de hoogste eis voor de laagste prijs’ won de tweede prijs Duurzame Dinsdag 2009.

Drie jaar later is  het kraanwatertappunt een feit laat Nynke Sminia van het Zaans Natuur en Milieucentrum weten.

In juli is het tappunt  geplaatst op het eerste ANWB-groenplein in het Rosariumpark te Krommenie.  Mede vanwege de samenwerking met de ANWB heeft de realisatie nu eindelijk kunnen plaatsvinden. Op 29 september a.s. wordt het groenplein officieel geopend en zullen de Zaanse Natuur & Milieu Organisaties het tappunt, via de burgemeester van Zaanstad, officieel cadeau geven aan de inwoners van de gemeente.

Bij het tappunt zal een ‘bedrukte stoeptegel’ komen te liggen met de tekst: Dankzij: ‘Duurzame Dinsdag’ aangeboden aan: ‘gemeente Zaanstad’ namens: ‘de Zaanse Natuur & Milieu Organisaties’. Op deze tegel komt ook een QR-code die een link weergeeft naar meer informatie over het tappunt, oa. Duurzame Dinsdag, Join the Pipe, Zaanse Natuur & Milieu Organisaties, ANWB-groenplein etc.

Het tappunt is het eerste Join the Pipe tappunt in het verzorgingsgebied van waterleidingbedrijf PWN. De gemeente Zaanstad heeft aangegeven de wens te hebben om meer tappunten van Join the Pipe te willen aanleggen. Dit eerste tappunt op het eerste ANWB groenplein zou voor de ANWB natuurlijk ook een aanleiding kunnen zijn om dat op elk ANWB-groenplein te willen aanleggen…… wie weet!