U bent hier:  Home  /  Nieuws  /  Nieuwsarchief  /  Hoe gaat het nu met…Go4MVO?
13 juli 2011

Hoe gaat het nu met…Go4MVO?

In 2009 deed Go-Greener met succes mee aan Duurzame Dinsdag en won met een concept dat zuiniger en milieuvriendelijke autorijden realiseerde door technische aanpassingen.

Go-Greener ging daarna samenwerken met Go-4-MVO en deed in 2010 opnieuw mee aan Duurzame Dinsdag. Door deze samenwerking werd de ‘vergroening van de auto’ met een technische maatregelen uitgebreid , gericht op het gedrag van de chauffeur. Het uitgangspunt werd ‘meten is weten’. De chauffeur ziet hoeveel brandstof bespaard wordt en wat zijn/haar bijdrage is aan CO₂-reductie. Met deze deelname werd Go4MVO in 2010 genomineerd en ontvingen zij bovendien een strippenkaart voor ondersteuning door Greenwish. Dhr. Reinhard sprak over de voordelen van het winnen van Duurzame Dinsdag en de Duurzame Dates.

'Het winnen van Duurzame Dinsdag biedt de mogelijkheid om direct in contact te komen met deelnemers met ‘dezelfde mindset’. Zo ontstonden tijdens de Duurzame Dates spontaan ideeën en samenwerkingsverbanden met andere deelnemers. ‘Wij zoeken bijvoorbeeld naar mogelijkheden voor (gecertificeerde) CO₂-compensatie in Nederland.’

Uniek aan Duurzame Dinsdag is het contact met de landelijke en lokale politiek. Zo zat de heer Reinhard tijdens de Duurzame Dates naast Wendy Ruwhof - de wethouder Duurzaamheid van Gouda. Zij heeft toegezegd dat zij voor de eerste drie wagenparken die door Go4MVO verduurzaamt worden, zal bijwonen en het CO₂-wagenpark certificaat aan de directie zal overhandigen. De eerste overhandiging staat voor september gepland bij Bouw- en Aannemersbedrijf Th.J. van Dijk BV uit Gouda. ‘De overheid zou, als aanjager van duurzame ontwikkeling, nog meer kunnen betekenen voor duurzame ondernemers wanneer zij in hun inkoopbeleid open staan om startende ondernemers die een duurzaam product bieden een kans te geven. De overheid geeft een belangrijke signaalfunctie af wanneer gekozen wordt voor een (nieuw) duurzaam product.’ aldus de heer Reinhard.

De ontwikkelingen zette zich na 2010 voort met de Prorail CO₂-prestatieladder en de mobiliteitsvoucherregeling.

Inmiddels is men nog verder gaan met de ontwikkeling van het Go4MVO-programma. Go4MVO denkt ook mee met de klant over mogelijkheden van Het Nieuwe Werken en Duurzaam op Kantoor. Ook in 2011 wordt weer meegedaan aan Duurzame Dinsdag.

Lees meer hier