21 januari 2014

GreenTech: beste jonge duurzame uitvinder van het jaar

Dit voorjaar komt RTL4 met GreenTech, een programma waarin jongeren tussen de 9 en 16 jaar strijden om de titel: ‘Beste duurzame uitvinder van het jaar.’ Het programma wordt gepresenteerd door Joris Putman. IVN is partner van het televisieprogramma. De redactie van het programma is nog op zoek naar kandidaten met een duurzaam idee. Heb je zelf kinderen tussen de 9 en 16 jaar of ken je mensen met kinderen in die leeftijdscategorie? Vraag dan of ze het leuk vinden om mee te doen aan het programma en zelf een idee te bedenken wat bijdraagt aan een duurzame toekomst.

De redactie van het programma zoekt ideeën die gaan om energie besparen, duurzaam energie opwekken, drinkwater, voedsel, gezondheid of misschien wel iets heel anders waar nog niet aan gedacht is… zolang het maar bijdraagt aan een duurzame toekomst.

De beste inzendingen worden voor het tv-programma geselecteerd. De kandidaten mogen onder professionele begeleiding aan een echt prototype of maquette van hun idee werken. Aan het eind van elke aflevering bepaalt de vakjury welke kandidaat door mag naar de finale en kans maakt op prijzen zoals bijvoorbeeld een 3D-printer.

Meedoen kan individueel of als groep van max. 4 personen. Ideeën kunnen ingediend worden tot 16 maart 2014. Kijk voor meer informatie op de website van het programma. Of e-mail voor vragen: info@greentechtv.nl.