U bent hier:  Home  /  Nieuws  /  Nieuwsarchief  /  Geslaagde dates in Flevoland
15 oktober 2012

Geslaagde dates in Flevoland

Op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid,  hebben op initiatief van IVN Flevoland ‘Duurzame Dates’ plaatsgevonden in het kantoor van Rabobank Flevoland in Lelystad.  De  Duurzame Dates werden voorafgegaan door een duurzaam ontbijt.

De wethouders van de drie initiatiefnemende gemeenten openden de Duurzame Dinsdag koffer met alle ideeën en gaven daarmee het startsein voor de dates.

Tijdens de Duurzame Dates werden circa 25 indieners van 30 ideeën uitgenodigd om te in gesprek te gaan met experts op het gebied van o.a. energie, voeding, ondernemerschap, mobiliteit, wonen, water, afval, financiën, educatie, openbare ruimte en PR en communicatie. Dit leverde een dynamische netwerkbijeenkomst op waarin flink wat matches zijn gemaakt. Sommige deelnemers hebben direct een vervolgafspraak gemaakt, anderen zijn verder geholpen met tips en adviezen.

Er zijn in ieder geval veel nieuwe contacten gelegd die wellicht bijdragen aan de realisatie van de ideeën, ook tussen initiatiefnemers onderling.  Arnoud van Munnen van de Rabobank – gastheer voor deze Duurzame Dates - was te spreken over het enthousiasme van de indieners en vernieuwende karakter van de ideeën. IVN Flevoland – organisator van deze Duurzame Dates – kijkt tevreden terug en zet zich in om het vlammetje dat hier ontbrand is brandend te houden.

Ook wethouder Wout Jansen van Lelystad was enthousiast: “Dit project maakt de inwoners, organisaties en instellingen bewust op welke manier zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan deze duurzame samenleving in Lelystad. Door Duurzame Dinsdag zijn er een aantal fantastische ideeën met een hoog realiteitsgehalte naar voren gekomen, zoals bijvoorbeeld “Rij 2 op 5 Flevoland”, waarbij het fietsgebruik onder werknemers gestimuleerd wordt. Met dit project gaat de gemeente dan ook zelf aan de slag.”

Wethouder Ton van Amerongen vindt het geweldig dat er zoveel duurzame ideeën uit Flevoland zijn ingediend en dat er veel van die indieners bij deze duurzame dates goede adviezen kregen en konden netwerken. Dronten juicht dit soort initiatieven toe omdat zij invulling geven aan onze beleidsnota "Duurzaam Dronten".

Wethouder Gerben Dijksterhuis van Zeewolde  voegt toe:  “De dates hebben toegevoegde waarde omdat  initiatiefnemers in contact komen met experts die hen verder kunnen helpen. Het resultaat is dat er echt iets gaat