U bent hier:  Home  /  Nieuws  /  Nieuwsarchief  /  De Koffer is gesloten.
28 juli 2011

De Koffer is gesloten.

Meer dan 400 innovatieve initiatieven en duurzame oplossingen zijn ingeleverd. Op 6 september zal Staatssecretaris Bleker, namens het Kabinet, de koffer met ideeën in ontvangst nemen

 

Duurzame Dinsdag wordt dit jaar voor de 13e keer georganiseerd. Het is een jaarlijks terugkerende activiteit, waarmee aandacht wordt gevraagd voor initiatieven vanuit de samenleving gericht op duurzaamheid. Op de eerste dinsdag van september laten we het Kabinet zien hoeveel duurzame initiatieven er leven in Nederland. Tot 15 juli zijn er zoveel mogelijk ideeën verzameld. Alle ingediende ideeën worden in het speciale Duurzame Dinsdag koffertje op 6 september aangeboden aan staatssecretaris Bleker. Het Kabinet ontvangt dan ook een aanbeveling op basis van alle initiatieven.

 

In 2008 heeft Duurzame Dinsdag het Duurzame Lintje in het leven geroepen. Het Duurzame Lintje is de enige onderscheiding in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Het is bedoeld als eerbetoon aan individuen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen ten behoeve van duurzaamheid. Dit kan op allerlei niveaus. Van een jarenlange toewijding op lokaal gebied tot grootse doorbraken op mondiaal niveau. Minister van Bijsterveld zal op 6 september deze onderscheidingen uitreiken.

Duurzame Dinsdag, de dag dat de samenleving met antwoorden komt!