01 december 2011

De Duurzame Dinsdag koffer is weer open voor duurzame ideeŽn

Op woensdag 30 november, tijdens het Nationaal Sustainability Congres , gaf Maurits Groen als lid van de stuurgroep Duurzame Dinsdag, officieel het startsein voor Duurzame Dinsdag 2012. Met Rinske van Noortwijk (Greenwish) ging hij in gesprek over Duurzame Dinsdag 2012 (zie foto).

Duurzame Dinsdag is al 13 jaar het platform voor innovatieve, duurzame initiatieven uit de samenleving. Op de 1e dinsdag van de maand september worden alle initiatieven, van idee tot bestaand project, aangeboden aan het Kabinet. Op Duurzame Dinsdag laten we elk jaar weer zien dat er in Nederland veel innovatieve ondernemers en burgerinitiatieven zijn, die bijdragen aan een duurzame samenleving.

Op 30 november is het startsein gegeven door symbolisch de koffer te openen. Alle ideeën kunnen ingediend worden via de website www.duurzamedinsdag.nl. Door deel te nemen, maakt men kans genomineerd te worden voor een van de vele prijzen.

 

Hoe werkt het?

Iedereen die een goed idee heeft dient zijn of haar idee in, voor 1 juli 2012, op de website van www.duurzamedinsdag.nl. Na 1 juli worden alle initiatieven door de Jury gelezen en beoordeeld. De jury selecteert daaruit de meest opvallende, succesvolle initiatieven die in aanmerking komen voor verschillende prijzen. Duurzame Dinsdag maakt op basis van alle inzendingen een aanbeveling voor het Kabinet. Op dinsdag 4 september 2012 zullen alle initiatieven symbolisch in de Duurzame Dinsdag Koffer worden aangeboden aan een vertegenwoordiger het Kabinet. Initiatiefnemers gaan in gesprek met Tweede Kamerleden. Daarom is Duurzame Dinsdag de dag waarop een verbinding wordt gemaakt tussen burgerinitiatieven en de politiek. Ook worden op 4 september alle prijswinnaars bekend gemaakt.

Duurzame Lintjes

Op Duurzame Dinsdag worden Duurzame Lintjes uitgereikt aan mensen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor een duurzame samenleving. Iemand voordragen voor een Duurzaam Lintje kan via onze website.