29 september 2011

2 okt. Duurzame Dates Zuid-Holland

Op zondag 2 oktober vinden om 14.00 uur de Duurzame Dates plaats in het Stadhuis van Den Haag tijdens de Haagse Energiebeurs. Duurzame Dates zijn een vervolg op Duurzame Dinsdag, het landelijk platform waar de samenleving innovatieve en inspirerende initiatieven rond duurzaamheid aanbiedt aan het kabinet. Voor de Duurzame Dates zijn de beste Zuid-Hollandse initiatieven uitgenodigd om met experts in discussie te gaan om daarmee hun plan naar een hoger niveau te brengen.

Een van de Zuid-Hollandse inzendingen die aanwezig zal zijn is Flex Overschie. Zij hebben 12 elektrische voertuigen, die zes dagen per week gratis rijden in de wijk Overschie in Rotterdam. Met dit initiatief namen zij op 6 september jl de eerste prijs van Duurzame Dinsdag in ontvangst. Daarnaast zijn er nog vele andere kansrijke initiatieven zoals ‘Het strandpaviljoen van de toekomst’, ‘De Groene Loper 010’, ‘Mijnkoejouwkoe’, ‘de afvaljuf’, ‘groen beweegt Delft’ etc.

Om 13.00 uur zal een aantal Haagse initiatiefnemers, tijdens een ‘pitch’ , het aanwezige publiek en een jury van deskundigen op het gebied van energie en duurzaamheid overtuigen dat hun idee het beste is. De winnaar van deze pitch ontvangt een prijs, als opstart voor hun initiatief. De deelnemers aan de pitch zijn afkomstig uit de inzendingen van Duurzame Dinsdag en de regeling milieuprojecten van de Gemeente Den Haag

De Duurzame Dates worden om 14.00 uur officieel geopend door de overhandiging van de Duurzame Dinsdag koffer met initiatieven uit de provincie Zuid-Holland. Wethouder Baldewsingh krijgt, als gaststad van de Duurzame Dates, de koffer uit handen van mevrouw Teeling, directeur IVN Regio West, partner van Duurzame Dinsdag. Daarna vinden de Duurzame Dates plaats en maken de beste initiatieven kans op een coachingstraject van Greenwish of de Sesamacademie.