Op dinsdag 9 oktober vonden de Duurzame Dates plaats in De Helderse Vallei in de Gemeente Den Helder. Gedeputeerde Jaap Bond ontving van wethouder Suzanne den Dulk een koffer met alle Noord-Hollandse initiatieven. Gemeente Den Helder was dit jaar gaststad voor de Duurzame Dates.  Bekijk hier het filmpje.

Jaap Bond was wederom trots dat de meeste initiatieven voor Duurzame Dinsdag uit de Provincie Noord-Holland kwamen. In zijn toespraak gaf hij aan dat de Provincie Noord-Holland op vele terreinen een voortrekkersrol heeft. Zo is Noord-Holland koploper op het gebied van ‘wind op land’ en zit het grootste Europese testcentrum voor ‘wind’ in Noord-Holland.

De Duurzame Dates werden ingeluid door het theater programma van Tjerk Ridder 'Trekhaak gezocht’. Liftend met een caravan – zonder auto – reisde hij van Utrecht naar Istanboel onder het motto ’je hebt anderen nodig om verder te komen’. Een mooie start van een enerverende avond waarin initiatiefnemers in contact werden gebracht met lokale experts om hun idee verder te verwezenlijken.

Rabobank, partner van de Duurzame Dates, loofde een prijs uit aan het ROC Den Helder voor het verder ontwikkelen van het initiatief voor zonlamellen, een idee vanuit de studenten van het ROC. De Rabobank sprak vooral bewondering uit voor de wijze waarop het ROC deze jonge generatie motiveert  en stimuleert om mee te werken aan een duurzame samenleving.

De Texelse Jacco Boersen met zijn initiatief van een duurzame, biologische, betaalbare en betrouwbare gewas beschermingsmethode voor de fruitteelt, vertelde welke stappen hij genomen had sinds hij op 4 september de Lidl Sustainable Food Price in ontvangst nam in Den Haag.

Het was een inspirerende bijeenkomst voor initiatiefnemers, experts en genodigden.

 
 

 

Deze organisaties maken de  Duurzame Dates NH in 2012 mogelijk.