Het klikt tijdens duurzame dates in Bloemendaal

Een marktplaats waarop je aanbiedt wat je anderen in je buurt kunt leren; een platform voor duurzame visserij; een hip lespakket voor kinderen om Nederland te verduurzamen. Noord-Holland bruist van de duurzame initiatieven. 20 initiatiefnemers hadden op 5 november 2013 een ‘date’ met een expert die het idee verder kan helpen. Plaats van handeling van deze Duurzame Dates was het nieuwe Bezoekerscentrum Kennemerduinen in Overveen.

 

Betere wereld

Opknappen van verwaarloosde stadsfietsen; een energiewedstrijd tussen scholen; de speelgoedbank voor kinderen die in armoede leven. De verscheidenheid aan ideeën die tijdens de dates over tafel gingen was groot. Allemaal hadden ze hetzelfde doel: bijdragen aan een betere, meer duurzame wereld. Vol enthousiasme vertelden de initiatiefnemers over hun duurzame idee. Experts op het gebied van commercie, financiering en techniek waren aanwezig om advies te geven bij het verwezenlijken van de ideeën.  

Geïnspireerd

Wethouder duurzaamheid Annemieke Schep: ‘Wat een prachtige avond. Ik heb veel enthousiaste, duurzame mensen met innovatieve ideeën ontmoet. Dit heeft me enorm geïnspireerd om me nog meer in te zetten voor duurzaamheid in de gemeente Bloemendaal.

 

Duurzame Dinsdag

De ‘Dates’ vormden de feestelijke afsluiting van het gastheerschap van de gemeente Bloemendaal in Noord-Holland voor de Duurzame Dinsdag, het landelijk platform waar de samenleving innovatieve en inspirerende initiatieven rond duurzaamheid aanbiedt aan het kabinet. Als afsluiting van het project ontving gedeputeerde Jaap Bond tijdens de duurzame dates een koffer met alle Noord-Hollandse initiatieven van wethouder Annemieke Schep.