Duurzame Dates Friesland 2016

Heeft u passie voor duurzaamheid? En heeft u op dat vlak een innovatief of goed idee? Meld uw idee dan vandaag nog aan voor de Duurzame Dates Fryslân 2016!

Idee aanmelden voor 22 april
Het IVN en de provincie Fryslân organiseren op 26 mei de Duurzame Dates Fryslân. Hiervoor zijn wij op zoek naar goede ideeën, zoals:

  • Een smakelijke innovatie op het vlak van duurzame voeding of FairTrade
  • Een duurzaam initiatief op het gebied van water of energie
  • Een idee op het vlak van biobased of circular economy,
  • Een idee om op duurzame wijze een impuls te geven aan biodiversiteit.


U kunt uw idee tot 22 april indienen via het aanmeldingsformulier.

Daten op 26 mei vanaf 14.00 uur in het Provinsjehûs
We nodigen de meest aansprekende initiatieven uit om plaats te nemen aan de date-tafels van de Duurzame Dates. Kom kennis en ideeën brengen en doe inspiratie en nieuwe contacten op! Deze derde editie van de Duurzame Dates Fryslân sluiten wij af met de uitreiking van een jury- en publieksprijs.

Alle Friese inzendingen komen in het Duurzame Dinsdag-koffertje. Dit koffertje wordt op Duurzame Dinsdag – de eerste dinsdag van september - aangeboden aan de staatssecretaris in Den Haag.

Contact
Heeft u nog vragen en/of opmerkingen? Dan horen wij dat graag. Stuur een mail naar m.winters@ivn.nl.

Duurzame Dates Fryslân 2016 is een samenwerking tussen IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en de provincie Fryslân.

 

Duurzame Dates Fryslân 2015

9 april 2015, tweede editie Duurzame Dates Fryslân, doet u mee?

Op donderdag 9 april 2015 organiseren IVN Fryslân en de Provincie Fryslân voor de tweede keer 'Duurzame Dates Fryslân in het provinciehuis te Leeuwarden. Het centrale thema is dit jaar: Eerlijk en duurzaam voedsel, ver weg en dichtbij! Wij nodigen duurzame ondernemers, studenten en inwoners uit om innovatieve ideeën te presenteren om de productie en consumptie van eerlijke en duurzame voeding te stimuleren.

Misschien heeft u een manier bedacht om rest-stromen om te zetten naar waardevolle grondstoffen, of heeft u een smakelijke oplossing gevonden voor ..... Dán zijn wij op zoek naar u! Ook als u ideeën heeft voor de toepassing van niet-alledaagse ingrediënten of gewassen. Of een methode weet om consumenten te overtuigen vaker voor Fairtrade of streekproducten te kiezen.

Tijdens Duurzame Dates op 9 april krijgen de initiatiefnemers de kans om hun initiatief in de vorm van een kort filmpje, dat op locatie is gemaakt, te presenteren. Na elke ronde gaan de betreffende initiatieven uiteen aan verschillende tafels om te sparren met aanwezigen uit diverse sectoren. Het doel is kennis te delen, inspiratie en contacten op te doen en het initiatief verder te helpen naar uitvoering.

Aan het einde van de middag maakt de juryvoorzitter Gedeputeerde mevrouw Sietske Poepjes bekend welk initiatief is gekozen tot winnaar van de Friese Duurzame Dates prijs 2015 voor het beste, meest veelbelovende duurzame initiatief.

Schrijf je in als kandidaat of bezoeker via http://www.fryslan.frl/duurzamedates

De termijn voor het inzenden van duurzame ideeën eindigt op 20 maart. Uit alle ingediende initiatieven worden 12 initiatieven selecteert die zich op 9 april zullen presenteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duurzame Dates Friesland 2014

Klik hier voor een korte impressie van de Duurzame Dates in Friesland 2014.