U bent hier:  Home  /  Prijzen  /  Lidl Voedselprijs

Over de Lidl Voedselprijs

Een betere wereld begint op … je bord!

Veranderingen en vernieuwingen in de voedingssector zijn een enorme kans voor een duurzame samenleving. 20 tot 35% van de uitstoot van broeikassen wordt veroorzaakt door zowel de productie als de consumptie van voedingsmiddelen die dagelijks op ons bord liggen.

Heb jij een duurzaam idee op het gebied van voedsel? Dien dan jouw idee voor 1 juni in op en maak kans op de ‘Lidl Voedselprijs’: €1000,- en ondersteuning van Lidl.

 

Vorig jaar werd de Lidl Voedselprijs gewonnen door Straw by Straw. Zij vervangen plastic rietjes in de horeca met rietjes van roggestengels.

In 2017 ging deze prijs naar Spireaux. Dit bedrijf produceert een eetbare, smaak-neutrale cyanobacterie waarbij ruim 99% van het benodigde land en water wordt bespaard in vergelijking met andere eiwitbronnen.

In 2016 ging de prijs naar Peelpioneers, een start-up die citrusschillen duurzaam verwerkt tot etherische oliën, pectine en vezelrijke korrels.

Zie het filmpje hieronder.

 

Over Lidl en duurzaamheid

Lidl staat midden in de samenleving en wil als supermarkt, nu en in de toekomst, het beste voor haar klanten en de wereld om haar heen. Daarom neemt Lidl in het dagelijks handelen op tal van fronten verantwoordelijkheid. Zo komt het assortiment in toenemende mate tot stand met extra aandacht voor mens, dier en milieu.
Ook richt Lidl als discounter haar bedrijfsvoering efficiënt en kostenbewust in waardoor er zuinig wordt omgegaan met grondstoffen en energie. Zo gaan discount en duurzaam hand in hand.
Lidl is voor het zevende jaar op rij trotse partner van Duurzame Dinsdag en brengt met de Lidl Voedselprijs’ een nieuw duurzaam initiatief naar een hoger plan.

 

Dien jouw idee voor 1 juni in en maak kans op de Lidl Voedselprijs.