Laatste kans: dien uw duurzaam idee in!

Op Duurzame Dinsdag (1 september 2009) worden in Den Haag duurzame initiatieven vanuit het hele land aangeboden aan het kabinet. Ook u kunt uw idee of voorstel indienen en zo kans maken op een mooie geldprijs voor de realisatie van uw initiatief. Op www.duurzamedinsdag.nl kunt u nog tot 3 augustus uw idee indienen!

Elk initiatief dat duurzaamheid op welk niveau dan ook bevordert, is welkom. Doel is politiek en burgers laten zien dat de samenleving bruist van de duurzame initiatieven en deze te laten ondersteunen door de diverse ministeries. Een deskundige jury beoordeelt de initiatieven en de beste drie worden beloond met een geldprijs ter ondersteuning van de realisatie van hun initiatief.

Initiatieven uit de samenleving
Jaarlijks vindt twee weken voor Prinsjesdag Ė op de eerste dinsdag van september Ė op het Binnenhof in Den Haag het feest van Duurzame Dinsdag plaats. Op deze dag wordt het Duurzame Koffertje, gevuld met honderden initiatieven van burgers, bedrijven, verenigingen, stichtingen of overheden, aangeboden aan het kabinet. Minister Cramer (VROM) zal die dag aanwezig zijn en het koffertje persoonlijk in ontvangst nemen.

Naast de landelijke editie van Duurzame Dinsdag worden dit jaar ook regionale edities georganiseerd in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Gelderland. Initiatiefnemers uit die provincies doen automatisch mee met zowel de landelijke als de regionale Duurzame Dinsdagen en hoeven maar eenmalig een initiatief/idee in te dienen. In het najaar worden initiatiefnemers uit de genoemde provincies door middel van de Duurzame Dates gekoppeld aan experts ter verdere realisatie van het initiatief.

Doe mee!
Het Duurzame Koffertje wacht vol ongeduld tot het met uw ideeŽn gevuld wordt! Dien uw initiatief in op www.duurzamedinsdag.nl en laat de politiek horen wat volgens u gedaan moet worden in het kader van duurzaamheid! Alle ingediende initiatieven worden gepubliceerd op www.duurzamedinsdag.nl. Op deze website leest u bijvoorbeeld ook over de drie winnende ideeŽn van vorig jaar (waaronder de virale campagne over groener internet) waardoor u ongetwijfeld geÔnspireerd raakt.

Duurzaam lintje
Als u iemand kent die zich inzet voor duurzaamheid op welk niveau dan ook, dan kunt u die persoon tot 3 augustus voordragen voor een duurzaam lintje. Tijdens Duurzame Dinsdag reikt minister Cramer de duurzame lintjes uit. Zie voor meer informatie www.duurzamedinsdag.nl.

Meer informatie
Kijk op www.duurzamedinsdag.nl voor meer informatie of neem contact op met IVN Consulentschap Zuid-Holland, Job Wagemaker: j.wagemaker@ivn.nl of 010 Ė 477 96 69.


U kunt dit persbericht ook HIER downloaden.