Persconferentie op dinsdag 27 mei vanaf 17.00 uur: aftrap voordracht voor kandidaten eerste Duurzame Lintjes en start aanmelding nieuwe initiatieven voor duurzaam koffertje.

Jaarlijks is het twee weken voor Prinsjesdag - op de eerste dinsdag van september - op het Binnenhof al feest: Duurzame Dinsdag. Doel van deze dag is politiek en burgers te laten zien dat de samenleving bruist van duurzame initiatieven. Dit jaar gebeurt dat voor de tiende keer. Nieuw deze tiende editie is de uitreiking van de eerste Duurzame Lintjes. Duurzame Lintjes voor mensen die een waardevolle bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Vanaf nu kan iedereen kandidaten voordragen ťn nieuwe duurzame initiatieven indienen.

 

Wat: Persconferentie
Waarom: Aftrap voordracht kandidaten duurzame lintjes en aanmelding nieuwe duurzame initiatieven
Wanneer: Dinsdag 27 mei, 17.00 uur
Waar: Hortus Botanicus, Amsterdam

NB: voor de gelegenheid ingang via Hugo de Vrieslaboratorium, Plantage Middenlaan 2C
Wie:
Jurr van Dalen (directeur IVN, voorzitter stuurgroep Duurzame Dinsdag )

 

De organisatoren van Duurzame Dinsdag*) roepen iedereen op om weer nieuwe duurzame initiatieven in te dienen, en relaties of achterban daartoe te stimuleren. Burgers, bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en instellingen voor onderwijs en wetenschap worden uitgedaagd om met goede initiatieven te komen. Alle initiatieven die duurzaamheid bevorderen zijn welkom, met dit jaar bijzondere aandacht voor de themaís water en mobiliteit. Ingediende initiatieven worden verzameld in het Duurzame Koffertje en op Duurzame Dinsdag aan een vertegenwoordiger van het kabinet overhandigd. Enkele initiatieven belonen we, na selectie door een vakkundige jury, met een geldprijs en ondersteuning bij de realisatie.


Op dinsdag 27 mei geeft Jurr van Dalen (voorzitter stuurgroep Duurzame Dinsdag, algemeen directeur IVN) de aftrap voor de aanmelding van duurzame initiatieven en de voordracht van kandidaten voor de eerste Duurzame Lintjes. Vanaf dat moment (tot 10 augustus) kan iedereen duurzame initiatieven aanmelden, en kandidaten voor een Duurzaam Lintje voordragen, via www.duurzamedinsdag.nl (ook voor de voorwaarden).