De publicitaire spin off van Duurzame Dinsdag 2008 was behoorlijk.

 

Ter indicatie: Googletreffers op zoekterm Duurzame Dinsdag groeiden in korte tijd van 24600 naar 31600, de zoekterm Duurzame Lintjes ging in een dag naar 1017 treffers.

Een greep uit de media-aandacht:

  • Op de dag zelf, dinsdag 2 september, besteedde Vroege Vogels TV, VARA (Ned.2, 19.55 u) kort aandacht aan een van de prijswinnende initiatieven uit koffertje, het plan voor de elektrische TukTuk (vanaf 11':16"), met op de site van Vroege Vogels uitgebreidere info.
  • Ook de Staatscourant sloot haar serie artikelen over genomineerde initiatieven uit voorgaande edities (vanaf 22 juli elke dinsdag) op 2 september af met een artikel over de winnaar van 2008 en een bericht op de site van de Staatscourant.
  • Op 2 september zond Goedemorgen Nederland (KRO, Radio1) live vanuit het Binnenhof een reportage uit en interviewde de prijswinnaars 2008 en 2000 en het VSBfonds, als meerjarig Duurzame Dinsdag-partner.
  • EOís De Gouden Greep op Radio 2 zond ís avonds een interview met prijswinnaar Greenhost uit.
  • Spits berichtte de ochtend erna (woensdag 3 september) op pagina 7 uitgebreid over het evenement; evenals het FinanciŽle Dagblad.
  • Verder waren er nieuwsitems bij Radio Nederland Wereldomroep en BNR Nieuwsradio en een nog onbekend aantal regionale media, waaronder: RTV West, RTV Drenthe, RTV Gelderland, Omroep Brabant, radio L1 Limburg, Funx Radio R'dam, Dagblad De Gelderlander, Dagblad van het Noorden, De Stentor, Twentsche Courant, Algemeen Dagblad. 
  •  Zondag 7 september was er een item bij VARA Vroege Vogels, Radio1.

Een nog onvolledige verzameling knipsels:

 

 

Heeft u Duurzame Dinsdag 2008 nog ergens anders in de media gezien? Laat dit weten door een mail te sturen naar duurzamedinsdag@ivn.nl. Het liefst met een link of een digitaal bestand.