1. Waarom investeert het VSBfonds in duurzame dinsdag?

Het VSBfonds wil mensen aansporen eigen initiatieven te ontplooien om hun leefomgeving duurzamer maken. Wij willen duurzaamheid dichtbij de burger brengen. Daarom stimuleren wij niet alleen projecten op landelijk niveau, maar juist ook op regionaal gebied. VSBfonds en Duurzame Dinsdag zijn twee handen op ťťn buik. Wij hebben hetzelfde doel. Daarom heeft het fonds zich voor de komende 3 jaar aan Duurzame Dinsdag verbonden.

2. Wat doet het VSBfonds nog meer?

Voorbeelden van een projecten dat wij ondersteund hebben op het gebied van duurzaamheid zijn de ĎThe Bet, een project waarbij scholieren een weddenschap aangaan met de gemeente of bedrijven om in 2 maanden tijd 8% CO2 uitstoot te besparen. En de ĎAuto in de Toekomstí waar tijdens de Autorai in 2007 aan gewerkt is.

Op andere gebieden waarop het VSBfonds actief is hebben we bijvoorbeeld ondersteund: de Kinderhermitage in Amsterdam, de natuurbrug bij Crailo die natuurgebieden met elkaar verbindt, de verkiezing voor Mis(s) Onbeperkt Nederland, WK Amsterdam en samen met ZonMw organiseren we de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. 

3. Wat kan het VSBfonds betekenen voor mensen met duurzame ideeŽn?

Het VSBfonds nodigt mensen met duurzame initiatieven graag uit voor een gesprek om te bekijken waar wij onze krachten kunnen bundelen. Concrete projecten zijn welkom, maar u kunt ook bij het VSBfonds terecht om te brainstormen over Ďhet veldí of om gedachten, ideeŽn en dromen te bespreken.

Kijk voor meer informatie op www.vsbfonds.nl. U kunt ook een email sturen naar info@vsbfonds.nl of bellen met 030 2303303.