Duurzame Dates Drenthe 2016

Op 14 april 2016 organiseren IVN, provincie Drenthe en de Kamer van Koophandel voor de vierde keer de Duurzame Dates in het provinciehuis in Assen.

Duurzame Dates is dé ontmoetingsplaats om Drentse duurzame initiatieven verder te helpen. Bijzondere sprekers geven hun visie op verduurzaming. Op de Dateplaza ontmoeten experts, bedrijven, scholen en overheden elkaar. Voor advies, financiële ondersteuning, netwerken of voor kennis en inspiratie. De Dates worden afgesloten met de prijsuitreiking voor het duurzaamste Drentse bedrijf en het duurzaamste Drentse idee of initiatief.

Ga naar de website van Duurzame Dates Drenthe.

Neem voor vragen over voorgaande Duurzame Dates of samenwerking, contact op met André Brasse van IVN Drenthe.

 

Duurzame Dates Drenthe 2015

Hét event voor duurzaam Drenthe

Kom op donderdag 12 februari naar de Duurzame Dates Drenthe! Voor de derde keer organiseren IVN, provincie Drenthe en de Kamer van Koophandel dit evenement in het provinciehuis in Assen. Op de Dateplaza ontmoeten bedrijven, scholen, overheden en inwoners elkaar rondom het thema duurzaamheid. Hier ontstaan verrassende samenwerkingsverbanden om initiatieven en ideeën uit de samenleving tot een succes te maken. Een jury, onder leiding van gedeputeerde Henk van de Boer, maakt het Duurzaamste Bedrijf van Drenthe 2015 bekend. Voor het eerst is er ook een prijs voor de Duurzaamste School van Drenthe 2015. De winnaar ontvangt een oorkonde en 5.000 euro voor verduurzaming van de school. Als sprekers zijn staatssecretaris Wilma Mansveld, Duurzame Bouwvrouw 2014 Ellen van Acht en Docent van het Jaar 2013 Christian Zuidema van de partij. Deze dates mag je niet missen!

Schrijf je voor 18 januari 2015 in als kandidaat of bezoeker via www.drenthe.nl/duurzamedates. Je kunt ons ook volgen op Twitter: #DuDa2015.

 

Duurzame Dates Drenthe 2014

Drenthe zit vol met ideeën


Op donderdag 13 februari 2014 stond het provinciehuis in Assen in het teken van het evenement ‘Duurzame Dates Drenthe'. Dit jaarlijks terugkerende netwerkevenement werd georganiseerd door IVN Drenthe en de provincie Drenthe.

Drentse initiatiefnemers presenteerden op deze drukbezochte bijeenkomst hun duurzame idee en kregen adviezen van experts om deze ideeën verder te verwezenlijken. Uiteindelijk sleepte ATB Nederland de titel ‘Duurzaamste Drentse Bedrijf 2014' in de wacht, terwijl de prijs voor het duurzaamste particuliere initiatief werd uitgereikt aan Duurzaam Balinge.

Na de opening van de dagvoorzitter was het aan gedeputeerde Henk van de Boer en Margreeth de Boer (oud-minister VROM) om de aanwezigen welkom te heten en te inspireren. Hierna ging de DatePlaza van start en zochten experts en initiatiefnemers elkaar op om tips, contacten en visitekaartjes uit te wisselen. De gepresenteerde ideeën waren erg divers; variërend van ecologische toiletten op evenementen tot een duurzame bakkerij. Zowel de initiatiefnemers als de experts waren erg enthousiast en gingen vol energie en inspiratie naar huis.

Juryvoorzitter en gedeputeerde Henk van de Boer benadrukte het belang van evenementen als Duurzame Dates en prees de bijdrage van de deelnemers. 'We hebben elkaar nodig om Drenthe duurzamer te maken. We zien een algemene tendens waarbij de noodzaak tot verduurzamen steeds nadrukkelijker in beeld komt. Door bedrijven, burgers, overheden, verenigingen en stichtingen bij elkaar te brengen, willen we de initiatieven uit de samenleving tot een succes laten uitgroeien.'

 

Neem voor meer informatie contact op met André Brasse van IVN Drenthe.