U bent hier:  Home  /  Prijzen  /  Asito Sociale-innovatieprijs

Over de Asito Sociale-innovatieprijs

Hoe verbind jij mensen?

Betrek jij op vernieuwende wijze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer bij het arbeidsproces? Of breng jij vluchtelingen en Nederlanders met elkaar in contact? Kortom: heb jij een idee hoe iedereen mee kan doen? Doe dan mee aan Duurzame Dinsdag.

Voor Asito (één van de topspelers in de facilitaire dienstverlening) is duurzaamheid een goede balans tussen de drie P’s van People, Planet en Profit. Aandacht voor het sociale aspect is daarin essentieel. Asito zet zich in om de thema’s integratie, diversiteit en inclusiviteit op de agenda te krijgen in het Nederlandse bedrijfsleven.

Zelf heeft Asito de afgelopen twee jaar meer dan 1.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geholpen aan een baan en daarmee een plek in de maatschappij.

 

.Tijdens Duurzame Dinsdag reikt Asito de Asito Sociale-innovatieprijs uit!

Vorig jaar won Correctbook de Asito Sociale-innovatieprijs. Met hun oneindig herbruikbare notitieboeken gaan zij de strijd aan tegen wereldwijde analfabetisme.

In 2017 werd deze prijs gewonnen door ‘Happy Tosti’ een idee van o.a. Wibe Smulders om voor iedereen met een arbeidsbeperking een waardevolle en leuke werkplek te creëren.

In 2016 werd deze prijs gewonnen door ‘Hack your Future’, het initiatief van Gijs Corstens om vluchtelingen op te leiden tot computerprogrammeurs.

Bekijk het filmpje hieronder:

 

 

 

Dien jouw idee voor 1 juni in en maak kans op de ‘Asito Sociale-innovatieprijs’ van € 1000,-.